112

Mindre tagbrand fik politi og brandvæsen forbi gågaden

Tirsdag morgen måtte politi og Brand & Redning Midtvest et smut forbi midtbyen. Nogle tagdækkere havde dog selv fået styr på en mindre brand på et tag

Udgivet:17. maj 2022, 08.44

Læsetid:1 minut

Politiet var tirsdag morgen synlige i Hernings gågade, da et arbejde med noget tagpap førte til en mindre brand. Foto: Martin Hove Thomsen

Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk

HERNING Tirsdag klokken 7.43 modtog Brand & Redning Midtvest en alarm om, at der skulle være ild i en tagkonstruktion i Bredgade.

Da Folkebladet nåede frem kort før klokken 8, var der ingen flammer at se, men to patruljebiler holdt parkeret ved Bredgade 7, hvor butikken Trespass har hjemme i stueetagen.

- Den klarer de selv, lød det fra en af betjentene, som sammen med den anden patrulje derfor hurtigt kunne forlade gågaden igen.

Supereffektive håndværkere

Brandvæsenet med indsatsleder Anders Gjørret i spidsen var naturligvis også fremme på stedet.

- Nogle tagdækkere var i gang med at brænde tagpap på og lave en ny tagkonstruktion oven på bygningen. Deres brænder havde fået fat i noget, som gjorde, at der gik ild i tagfoden - ved tagrenden, fortæller indsatslederen og fortsætter:

- Men de var tre mand på arbejde, og de var supereffektive. De opdagede hurtigt ilden og fik brugt en pulverslukker, så de havde faktisk styr på det, da vi kom.

Anders Gjørret fortæller, at en mindre del af tagbeklædningen nu er nødt til at blive skiftet, da det er blevet svedet.

- Det er meget billigt sluppet. Havde der ikke været håndværkere på, havde det været en hel anden situation, siger han.

Brand & Redning Midtvest var også fremme på stedet og havde taget plads i Mindegade. Foto: Martin Hove Thomsen