Ældre møder udenlandske sprogstuderende for at øve hverdagsdansk og mindske ensomhed

I samarbejde med Herning Kommune matcher Elderlearn sprogstuderende med ældre. Men mens de sprogstuderende står i kø, så mangler de ældre

Udgivet:30. marts 2022, 10.25

Læsetid:1 minut

Herning Kommune har indgået et partnerskab med virksomheden Elderlearn, som matcher udenlandske sprogstuderende med ældre danskere, som vil hjælpe de unge med at lære dansk og forstå dansk sprog og kultur. Foto: PR-Foto

HERNING Elderlearn er en socialansvarlig organisation, som har matchet over 3500 udenlandske sprogstuderende og ældre i mere end 70 kommuner i hele Danmark, oplyser organisationen i en mail.

Elderlearn samarbejder med Herning Kommune om at skabe kontakt mellem udlændinge, der gerne vil træne dansk, og ældre mennesker, som oplever ensomhed, for på den måde at skabe bedre integration og mindske ensomhed, oplyser projektleder og kommuneansvarlig Tijana Vujadinovic, der er tilflytter og selv har læst dansk på universitetet og i sprogskolen.

Ældre danskere bærer rundt på en kæmpe ressource på grund af den viden, de har bygget op om Danmark og det danske sprog igennem et langt liv, og derfor er de de bedste sproghjælpere, der findes.

Hverdagsdansk øves

De ældre borgere sættes i kontakt med en sprogstuderende, som kommer på besøg én gang om ugen for at øve hverdagsdansk.

Tijana Vujadinovic og kollegaen Katrine Schmidt-Persson, som er rekrutteringsansvarlig, var for ikke så længe siden på besøg i Herning for at rekruttere frivillige, og rigtig mange udenlandske sprogstuderende har meldt sig til programmet.

24 venter på match

- Lige nu har vi hele 24 ildsjæle i kø, som venter på at blive matchet med ældre herningensere i disse én-til-én kulturmøder og træne deres danske sprogkundskaber. Derfor har vi brug for, at flere seniorer tilmelder sig, fortæller Tijana Vujadinovic og tilføjer, at man kan tilmelde sig via Elderlearns hjemmeside eller ved at ringe til Elderlearn.

Mere interessant læsning

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere