Mindeord: Livet er blevet en takt kortere

Udgivet:13. september 2023, 19.00

Læsetid:2 minutter

Lærer Else Holm, Ikast, elskede musik og var aktiv i flere kor. Hun døde 6. september 2023 i en alder af 76 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Jakob Holm og Anne Sofie Holm Sandgaard skriver mindeord over deres mor Else Holm, Ikast, der døde 6. september 2023 i en alder af 76 år

Else Holm, vores mor, er gået bort i disse dage, hvor septembers himmel er så blå.

Else Holm blev født 9. april 1947 og havde en stor berøringsflade og vil blandt meget andet blive husket som en elsket datter, en kærlig søster, som familiens samlingspunkt, som en ven og for hendes kærlighed til musikken.

For musikken var en stor del af Else Holms liv. Blokfløjte, guitar og klaver spillede hun selv og lærte kunsten videre til nye måske spirende musikere i musiklokalet på Nordre Skole i Ikast, hvor hun brugte størstedelen af sit arbejdsliv som lærer.

Else Holms favorit var dog sangen, og hun har givet sin energi videre i flere forskellige af byens kor heriblandt Den Totale Dekadence.

Else Holm har boet i Svaneparken i Ikast, og boede den sidste del af sit liv i Kærmindeparken i Bording.

Else Holms humør skiftede i den sidste tid mellem dur og mol, men hun var bedst i harmoni. Og det er sådan, vi vil huske hende.

De, som kendte Else Holm, vil vide, at hun havde humoren med sig. Det viste sig i mange små finurligheder eller i de kærlige lejlighedssange, som hun gerne drejede sammen til kolleger, venner og familie.

Else Holm var på humorens landkort på koordinater med Piet Hein for den, som kun tar’ spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.

Hun var en elsket søster, faster, moster og svigerinde. Barndommen blev tilbragt i Rudkøbing og Skanderborg, mens bopælen flyttede med faderens dommergerning. Og familiesommerhuset ved Vejle Fjord forblev fra ungdom til alderdom et centrum i Else Holms liv.

Else Holm var mange ting. Mest af alt var hun Else - vores mor.

Else Holm døde 6. september 2023 i en alder af 76 år. Hun bisættes fredag i Fonnesbæk Kirke.

Hun efterlader sig udover sine to børn også to børnebørn og tre søskende.

Indlæser debat