Bestseller-ejer er årtiets erhvervsperson

Et panel bestående af topledere i Danmarks 1000 største virksomheder har givet Anders Holch Povlsen fornem titel

21. december 2019, 10.40

Anders Holch Povlsen er ifølge afstemning i Berlingske årtiets erhvervsperson. Foto: Bestseller

BRANDE Berlingske har et såkaldt Toplederpanel bestående af chefer fra Danmarks 1000 allerstørste virksomheder.

Blandt 12 kandidater har avisen bedt dem om at udpege deres favorit til kåringen som »Årtiets erhvervsperson« i Danmark.

Den afstemning vandt Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller-koncernen, der har hovedsæde i Brande.

- Det er jeg meget ydmyg over for. Det er nogle meget, meget dygtige personer, som er kommet ind på anden- og tredjepladsen, så jeg er overrasket og beæret, siger Anders Holch Povlsen til Berlingske.

Nummer to blev Henrik Poulsen, direktør i energivirksomheden Ørsted, mens nummer tre blev Jens Bjørn Andersen, direktør for transportgiganten DSV.

Milliard-overskud

Berlingske peger på, at modekoncernen Bestseller i et konkurrencepræget marked har øget sin omsætning med over 10 milliarder kroner det seneste årti og år efter år genereret overskud i milliardklassen. Det seneste resultat blev offentliggjort 2. december og viste et plus på 2,1 milliarder kroner - cirka det samme som året før.

Om Anders Holch Povlsen fremhæves blandt andet villigheden til at prøve nye ting samt evnen til at lave gode investeringer i andre virksomheder.

Bestseller begyndte i 1975 med en butik i Ringkøbing. Anders Holch Povlsen blev allerede i sin folkeskoletid medhjælper på lageret, og han var blot 28 år, da han i 2001 overtog Bestseller fra sine forældre, Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen. Og der har været vokseværk. Fra én butik i Ringkøbing til næsten 3000 butikker i 38 lande - og en forretning med en omsætning på svimlende 26 milliarder kroner.

Flere jern i ilden

Og så er Bestseller endda langt fra hele historien. Anders Holch Povlsen har nemlig herudvover samlet en række andre investeringer i selskabet Heartland.

Det er især indenfor internethandlen. Han er storaktionær i Asos - Storbritanniens største modeportal, og det samme er han hos tyske Zalando, der er danskernes foretrukne netbutik. Hertil kommer investeringer i danske net-ideer såsom dagligvarebutikken Nemlig.com, butikskæden Normal og hvidevare-biksen WhiteAway.

Og heller ikke dette er hele historien, for i privat regi ejer Anders Holch Povlsen halvdelen af Bestseller Fashion Group China, der driver 7.000 butikker i Kina. Han ejer også mere skov i Skotland end selv den engelske dronning.

Og ud over dette er det nok heller ikke andre af kandidaterne til årtiets erhvervsperson, der går med planer om at bygge et 320 meter højt tårn ved Brande ...