660 millioner kroner: Rekordoverskud hos Ikast-gigant

DK Company tjente i 2022 660 millioner kroner

Udgivet:04. februar 2023, 13.38

Læsetid:2 minutter

De fire medejere i DK Company er - fra venstre mod højre - Søren Lauritsen, Kasper Philipsen, Jens Poulsen og Jens Obel. Foto: Tom Laursen.

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

1 måned siden

DK Company leverer igen regnskabsrekord. Omsætningen nåede denne gang 4,6 milliarder kroner mod 3,9 milliarder kroner i 2021 - og resultatet før skat blev på 660 millioner kroner mod knap 612 millioner kroner forrige år.

Det er derfor naturligt nok en glad koncerndirektør og hovedaktionær Jens Poulsen, som Herning Folkeblad fanger over telefonen.

- Vi er utroligt tilfredse med og stolte af vores resultat for 2022, siger direktøren, der også peger på de mange udefrakommende forhold, der gjorde det svært at drive forretning i 2022

- Resultatet er ekstra flot ses i lyset af de store udfordringer, vi har oplevet året igennem med forsinkelser i forsyningskæden, høje fragtpriser, generelle udfordringer på både dollars samt svenske og norske kroner og særligt i 2. halvår en tilbageholdende købsadfærd hos forbrugerne, siger direktøren.

Vi har kæmpet meget med høje fragtrater og med valutauro, men besluttede os for, at vi med vores gode økonomi ikke sendte prisstigningerne videre til vores kunder.
Jens Poulsen, DK-Companys administrerende direktør

En hurtig omgang hovedregning viser, at omsætningen voksede med 18 procent, mens overskuddet »kun« voksede otte procent - altså blev det lidt sværere at tjene penge i 2022 end normalt.

- Vi har kæmpet meget med høje fragtrater og med valutauro, men besluttede os for, at vi med vores gode økonomi ikke sendte prisstigningerne videre til vores kunder. Vi har lavet lange - og forholdsvis omkostningstunge - kontrakter med Mærsk, da vi prioriterer forsyningssikkerheden meget højt. Der er ikke meget ved først at kunne levere sommerkjoler seks uger for sent, siger Jens Poulsen.

Alle har leveret

Han glæder sig over, at rekordregnskabet er kommet i hus med plusser hos alle aktiviteter i wholesale, online og retail. Og at det både er de tøjmærker, der har hjemme i Ikast, Vejle og København, der har leveret varen.

Jens Poulsen tør endnu give et bud på, om 2023 bliver et nyt rekordår.

- Der er simpelthen for mange usikkerheder i verden lige nu, til at det giver mening at komme med en forudsigelse. Vi kan se, at vores indekstal i januar er positive. Det er vi faktisk lidt overrasket over, men vi vil godt lige se tal for februar og marts, før vi tør melde noget konkret ud. I 2023 bliver en vigtig opgave at få sikret, at vores lager og logistik kan følge med. Forventningerne til 2023 er, at året bliver et konsolideringsår, hvor vi ser en svær tid an og går efter at holde niveauet fra 2022. Samtidig med at der sker en udbygning og investering i både logistik og salgskanaler, så koncernen er klar til yderligere vækst og opkøb de kommende år, siger Jens Poulsen.