Ringkøbing-Skjern: Anonym rådgivning udvides

Dækker nu børn fra 3 til 17 år. Rådgivningen flytter mellem Videbæk, Skjern og Ringkøbing

1. november 2018, 14.02

Den ¨åbne anonyme rådgivning udvides. Foto: Privat foto

ringkøbing-skjern Den åbne anonyme rådgivning i Ringkøbing-Skjern Kommune gøres til et permanent tilbud.

Og rådgivningen udvides til også at dække børn på 3 til 17 år, ligesom en rusmiddelkonsulent er blevet tilknyttet kommunens tilbud til børn og unge - og deres familier.

Målet er, at små problemer skal løses, inden de udvikler sig til store problemer.

Teamkoordinator i Familiecenteret under Ringkøbing-Skjern Kommunes Børn og Familie-afdeling, Lisette Haunstrup Møller, er koordinator for de fagpersoner, som børn og unge og deres forældre har kunnet møde i den åbne anonyme rådgivning.

- Mange familier tumler med problematikker, som i nogle tilfælde kan klares med en enkelt telefonopringning til den åbne rådgivning. Og ingen problemer er som udgangspunkt for små at henvende sig om, forklarer Lisette Haunstrup Møller og fortsætter:

- Det er den forælder eller det unge menneske, der henvender sig til os, der bestemmer, om deres problematik er for svær at håndtere uden hjælp.

De seneste 18 måneder har der været stor søgning på åbningstiderne hver mandag eftermiddag.

Derfor er det nu besluttet at gøre Åben Rådgivning til en permanent ordning.

Samtidig er aldersgruppen for de børn og unge, som det gratis og anonyme rådgivningstilbud henvender sig til, udvidet til at gælde børn og unge på 3 til 17 år og deres familier.

- Ikke fordi vi tror, at unges problematikker nødvendigvis slutter, når de fylder 18, men fordi vi så har andre tilbud, der dækker dem som voksne, forklarer Lisette Haunstrup Møller.

I Åben Rådgivning, der flytter rundt mellem Ringkøbing, Skjern og Videbæk hver uge, kan man møde en familiekonsulent og en socialrådgiver.

Rådgiverne kan se, at socialt pres og forbrug af rusmidler er problematikker, der dukker op i stadigt flere unges liv - og på et tidligere tidspunkt end før.

Derfor er en rusmiddelkonsulent nu også tilknyttet rådgivningen - en konsulent som vel at mærke også kan tale med unge og deres forældre om problematikker, der er opstået på grund af forbrug af rusmidler blandt forældrene.

- Når vores forskellige fagligheder arbejder sammen, kan vi bedre komme hele vejen rundt om den udfordring, en ung eller hele familien har brug for hjælp til, siger Lisette Haunstrup Møller.

Finde løsninger...