FCM henter målmandstalent i Brøndby

16-årige Christian Rust tilknyttes i første omgang klubbens U17-hold

30. juli 2021, 10.01

Christian Rust (t.h.) har lavet en aftale med FCM's akademichef Flemming Broe og kommer til Midtjylland på en treårig aftale. Foto: Pr-foto

FODBOLD Efter et par år i Brøndbys ungdomsafdeling skifter den 16-årige målmand Christian Rust til FC Midtjylland. Han har skrevet under på en treårig aftale og tilknyttes klubbens akademi, hvor han skal spille på U17-holdet.

- Christian er en dygtig målmand, og han passer godt ind i vores talentmiljø. Han har en god tilgang til at lære, og han har stor vindermentalitet, siger akademichef Flemming Broe i en pressemeddelelse.

Rust bliver en del af det samlede målmands-setup på akademiet og skal trænes af blandt andre Lasse Heinze.

- Christian kommer til at passe rigtigt godt til vores filosofi. Han har et stort potentiale, men er også langt fra at være færdigudviklet som målmand. Nu gælder det om at udvikle det potentiale i fællesskab, siger målmandstræner Lasse Heinze.

En god følelse

Christian Rust kommer fra Hareskov på Sjælland og ser frem til en ny udfordring.

- Det var en god følelse at skrive under på kontrakten. Jeg er rigtig glad for, at jeg skal være en del af et af de bedste hold i Danmark, siger målmanden, der beskriver sig selv som en offensiv målmand, der gerne vil være med i spillet.

Skiftet kommer kort efter, at den 17-årige målmand Frederik Bach Jensen tidligere på sommeren skiftede den modsatte vej. Han forlod FCM for i stedet at tiltræde i Brøndby.

Indlæser debat...