Straffesparkshelt stopper karrieren med titel: Nu skal jeg have øl og tømmermænd

37-årige David Ousted betalte tilliden til FCM tilbage ved at snuppe to straffespark i finalen

Udgivet:26. maj 2022, 19.46

Læsetid:4 minutter

David Ousted tiljubles efter sin flotte straffesparksbedrift af holdkammeraterne Charles Rigon Matos (t.v.) og Evander Ferreira. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Det var et eventyr, som ikke engang Odenses ikoniske forfatter H. C. Andersen kunne have skrevet meget bedre.

David Ousted spillede torsdag karrierens sidste fodboldkamp på topplan. Det markerede den 37-årige keeper ved at blive FC Midtjyllands helt store helt, da Ulvene sikrede sig klubhistoriens anden pokaltitel.

I finalens dramatiske straffesparkskonkurrence reddede David Ousted 11-meter-forsøgene fra OB’s Ayo Simon Okosun og Kasper Larsen, og paraderne medvirkede til, at FCM-mandskabet kunne juble vildt i selskab med de omkring 10.000 medrejsende fans.

- Jeg skal have noget øl og en fest, og så skal jeg have nogle tømmermænd i morgen, lyder det med et smil fra målmandshelten, da han dukker op foran pressefolkene med en gigantisk fadøl mellem de hvide handsker.

- Den her pokaltitel betyder enormt meget, også for mig personligt. Det var ikke nogen, som havde planlagt det her. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle have det her ansvar. Så at jeg får lov til at betale tilbage til klubben og drengene i omklædningsrummet, betyder meget for mig, forklarer en taknemmelig David Ousted.

Læs også
<span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp <span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp
Læs også:
Se karaktererne: FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp

Fra backup til pokaltriumfator

Den erfarne keeper havde egentlig indstillet karrieren, men han blev i januar hentet til FC Midtjylland, som akut manglede en reservemålmand efter at Jonas Lössl var blevet udlejet til engelsk fodbold.

Rollen var tiltænkt som backup for førstevalget Elias Olafsson, men da islændingen brækkede armen i marts, blev David Ousted pludselig ny mand i FCM-rammen. Her har han stået i FC Midtjyllands seneste 14 kampe.

- Det er jo en drøm at slutte i den her situation, hvor vi lige har vundet en titel. Det er altid en fantastisk bedrift, når man vinder titler, siger veteranen, som i pokalfinalen mod OB leverede en fejlfri indsats. Heriblandt altså hovedrollen i straffesparkskonkurrencen.

- Jeg skulle bringe noget ro og rutine. Jeg har jo stået i et par af de her finaler før, og jeg er ret godt tilfreds med det, jeg fik vist, siger David Ousted, der i 2015 med Vancouver Whitecaps vandt pokalfinalen i Canada. Desuden hævede han i 2021 pokaltrofæet med svenske Hammarby.

- Straffespark har jo lidt med held og meget med forberedelse at gøre. Og vi havde forberedt os godt, siger keeperen, som var iskold under duellerne - på trods af, at han under streffesparkskonkurrencen havde hovedparten af OB’s passionerede tilhængere i nakken.

- Både vores fans og OB’s fans skabte en fremragende kulisse og en fantastisk stemning. Det er de her kampe, som er sjove at spille, siger David Ousted.

Den afgående FCM-målmand havde sejrsrecepten klar, da pokalfinalen skulle afgøres:

- Det handler om at holde nerverne i ro og læse det, man står over for. Og en lille smule held gør jo heller ikke noget, smiler han.

Læs også
<span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig <span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig
Læs også:
Evander afgjorde finalen: Det var meget følelsesladet for mig

Planen er stadig Canada

Undervejs i finalen på Brøndby Stadion måtte David Ousted, som leverede flere fine redninger i matchen, to gange til behandling.

Første gang, da han i første halvleg frygtede en muskelskade, og anden gang, da han i feltet uheldigt stødte sammen med FCM-anfører Erik Sviatchenko.

- Det kan da godt være, at alderen er ved at indhente mig, griner David Ousted og tilføjer:

- Jeg synes egentlig, at kroppen har holdt meget godt, men det er klart, at når man spiller ni kampe på 21 dage, så tærer det på kroppen. Og især for en 37-årig, erkender han.

Om sit tidligere karrierestop pointerer målmanden.

- Jeg var jo ikke stoppet, fordi jeg ikke længere havde kroppen eller niveauet til det. Jeg stoppede på grund af min familie og nogle af de ting, som jeg gerne ville ud over fodbolden. De ting har ikke ændret sig, fastslår pokalhelten.

David Ousted bekræfter over for Herning Folkeblad, at familien med hustruen Maria og parrets tre børn nu skal prioriteres i endnu højere grad. Og planen om at flytte med hele familien retur til Vancouver, hvor Ousted spillede fra 2013 til 2018, realiseres formentlig denne sommer.

- Jeg kan desværre ikke styre emigrationen og hastigheden derovre, men det er fortsat planen. Min familie er stadig det vigtigste, og de har være forurettet i mine 19 år om professionel. Det er på tide, at mine børn også ser mig til nogle af deres egne kampe, siger han.

Og FC Midtjylland behøver formentlig ikke bruge ret mange kræfter på at forsøge at overtale målmanden til endnu en sæson i ulve-trøjen.

- Selvfølgelig kribler det i mig og enhver fodboldspiller, når man lige har hevet titlen, men jeg har hele tiden været bevidst om det ting, jeg har villet i min karriere. Og jeg er også meget bevidst om de ting, som jeg gerne vil med min familie, siger finalehelten David Ousted.

Læs også
<span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale <span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale
Læs også:
Se alle billederne: FCM tog pokalen i dramatisk finale

Indlæser debat