Så er der søndagscafé - og meget andet

Efter måneders nedlukning er Ældre Sagen i gang igen

18. september 2020, 16.31

Ældre Sagen har haft en pause med de sociale arrangementer som her samspisning i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Nu begynder de nu så småt igen. Foto: Tom Laursen

VILDBJERG/AULUM Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg har igen sat gang i forskellige aktiviteter efter flere måneders corona-nedlukning. Enkelte ting er dog kun startet op i begrænset omfang, da der hele tiden tages hensyn til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og vejledninger om deltagerantal og afstandskrav for at undgå smitterisiko.

Desuden er skubbeholdene på både Birketoft i Aulum og Kildehøj i Vildbjerg endnu ikke kommet i gang igen, og det er usikkert, hvornår det sker.

Søndagscafeen på Aulum Station begynder i morgen, søndag, hvor der ud over kaffe, hygge og socialt samvær er sang og fortællinger ved »3 x Hans« fra Vridsted. Pladsantallet er begrænset, hvorfor der er tilmelding, ligesom der heller ikke bliver fællessang.

- Det samme gælder for søndagscafeen i oktober, november og december, men fra januar håber vi, restriktionerne er lempet, siger Aage Mikkelsen, der er formand for Ældre Sagen, i en pressemeddelelse.

Efterårsarrangementet torsdag 5. november i Aulum Fritidscenter, hvor der plejer at være op til 150 deltagere, bliver på grund af forsamlingsforbuddet delt over mindst to gange, så arrangementet gentages onsdag 11. november på Vildbjerg Hotel.

Arrangementet er gratis for deltagerne, da Ældre Sagen og regeringens sommerpulje til arrangementer for personer over 65 år har givet økonomisk tilskud.

Vaccination 9. oktober

- Vores øvrige tilbud om både bowling, pc/it-hjælp, handymand-ordningen og andre tilbud er startet op i nogenlunde normalt omfang, og undervisning i billedbehandling og slægtsforskning begynder omkring 1. oktober, siger Aage Mikkelsen.

Lige nu bliver der snakket meget om vacciner, og her er Ældre Sagen også med. Det handler desværre ikke om en corona-vaccine, men om den »normale« influenza- og lungebetændelsesvaccination, der tilbydes hvert år i et samarbejde mellem Danske Læger og Ældre Sagen.

I år er der vaccination fredag 9. oktober. Det foregår dels på Kastaniegårdens aktivitetscenter i Aulum, dels i 7’eren i Haderup.

Folk bliver opfordret til at booke en tid på nettet for at undgå ventetid.