Se video med Onuachu: Tidligere FCM-topscorer vinder prestigefyldt pris

Paul Onuachu blev i aftes tildelt den mest prestigefyldte pris i belgisk fodbold, »Gouden Schoen«

13. januar 2022, 09.49

Paul Onuachu blev i aftes hyldet med den mest eftertragtede pris i belgisk fodbold, »Gouden Schoen« - den gyldne sko. Det skete ved en prisfest, som avisen Het Laatste Nieuws har står bag. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Hvis nogen var i tvivl om, hvor stor respekt og anerkendelse Paul Onuachu nyder i belgisk fodbold, fik de i aftes et entydigt signal.

Ved en storstilet gallaprisfest blev Paul Onuachu i aftes tildelt prisen »Gouden Schoen«, den gyldne sko, som den bedste spiller i den belgiske liga i kalenderåret 2021.

Den tidligere FCM-angriber blev sidste år nummer tre i samme kåring, som avisen Het Laatste Nieuws står bag.

Kåringen sker på baggrund af stemmer fra belgiske sportsjournalister og fodboldpersonligheder.

Den 27-årige nigerianer vandt prisen foran Club Brugge-kometen Noa Lang, der i det forgangne år har spillet sig på det hollandske A-landshold og ind i bevidstheden hos Europas største klubber. Tredjepladsen gik til den belgiske landsholdsspiller Charles De Ketelaere.

Paul Onuachu har frem for alt gjort opmærksom på sig selv med et hav af mål for KRC Genk i årets løb. I sidste sæson blev den høje angriber ligaens topscorer med 33 ligamål, og i denne sæson indtager han indtil videre tredjepladsen på topscorerlisten med 12 mål i 18 ligakampe.

Prisen vækker glæde og stolthed hos KRC Genk. Klubben ved godt, hvilken dygtig top-angriber man råder over.

- Paul er ikke kun vigtig på grund af hans offensive præstation, men også uvurderlig defensivt. Vi skal nu ud at indhente en masse efter vinterpausen (Genk ligger kun nummer ni, red.), og jeg er overbevist om, at dette trofæ vil hjælpe med det. Den gyldne sko vil give Paul og holdet et løft, siger Peter Croenen, formand for KRC Genk, til Het Laatste Nieuws.

Læs også
Genforenet med FCM-topscorer i Belgien: Jeg er stolt over Onuachus udvikling
Abonnement

Baglårsskade koster slutrunde

Den 27-årige angriber skulle egentlig have spillet Africa Cup of Nations for Nigeria i disse uger. Men den tidligere FCM-profil sidder ude med en baglårsskade.

Gouden Schoen er blevet uddelt siden 1954. Prisen er gennem årene blevet tildelt stjernespillere som Vincent Kompany, Axel Witsel og Enzo Scifo. Blandt mange andre.

Morten Olsen blev i 1984 nummer tre i afstemningen og er således den eneste dansker, der er kommet i top-tre i den fornemme kåring.

Paul Onuachu tilbragte syv år i FC Midtjylland, før han i 2019 blev solgt til KRC Genk for knap 50 millioner kroner. Han ankom til FCM’s akademi i Ikast som 18-årig fra samarbejdsklubben FC Ebedei i Nigeria i maj 2012.

Indlæser debat