Standpunkt: Dronningen er altid godt stof

Udgivet:27. april 2022, 08.24

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

1 år siden

Det var ganske underholdende at komme hjem til Herning i fredags efter en forlænget påskeferie rundt i det jyske og høre, hvad der var gang i herhjemme.

Jeg har selvfølgelig rundt på feriebesøgene de forskellige steder været på herningfolkeblad.dk og løbende fra mobilen fulgt med i, hvad der foregik på hjemegnen. Og jeg får som alle andre abonnenter, der har tilmeldt sig den service hos os - eksempelvis via vores kundecenter på 96 26 37 70 - også beskeder fra Herning Folkeblad på min mobil, når der er ekstra interessant nyt, som redaktionen synes, jeg skal være opmærksom på.

Men mit nyhedsforbrug har i påskeferien ikke haft samme opdateringsfrekvens og massive omfang som herhjemme i dagligdagen i mediehuset, hvor mit arbejde jo blandt andet går ud på at følge tæt med i nyhedsstrømmen og lokalhistorierne.

Nå, men vi havde ikke været tilbage i Herning ret længe, før vi var klar over, hvad der i fredags var såkaldt »talk of the town«.

Allerede de første syv-otte venner og bekendte, vi løb på i midtbyen, talte med stor entusiasme og smil om dronningens besøg, som de havde læst om på herningfolkeblad.dk.

Hun var i Gødstrup for at indvie det nye regionshospital, og hun tiltrækker sig altid stor opmærksomhed.

Men det helt store samtaleemne var i samme forbindelse hendes chaufførers og kronebilers tilstedeværelse i midtbyen.

Læs også
Kronebiler i Herning: Dronningen »slap« for en p-bøde Kronebiler i Herning: Dronningen »slap« for en p-bøde
Læs også
Kronebiler i Herning: Dronningen »slap« for en p-bøde

Du ved sikkert, hvad det drejer sig om. Og vi blev hurtigt opdateret fredag eftermiddag.

Det viste sig, at redaktionen oppe fra Folkebladets vinduer ud mod Kousgaards Plads hurtigt havde spottet, at der pludselig holdt to kronebiler bag Kylling & Co. og genbrugsbutikken i Nørregade.

- Var dronningen mon blevet sulten og inde for at få en sandwich? tænkte de naturligvis på redaktionen og sendte straks reporter Bo Lundgaard af sted for at undersøge sagen nærmere.

Det var dronningens Bentley Mulsanne og en medfølgende Audi A8, der holdt parkeret.

Dronningen selv var nu hverken i bilen eller inde for at spise. Det var hendes chauffører, der var holdt ind for at få lidt frokost.

Det er jo ret usædvanligt i Herning, så det var en god historie. Som ikke blev mindre god af, at parkeringsvagten pludselig dukkede op, men dog endte med ikke at udstede en parkeringsafgift til Krone 121 eller Krone 10, kunne vores udsendte berette.

Bo Lundgaard vendte også tilbage fra parkeringspladsen med et interview med pensioneret regnskabschef Ole Boie Jessen fra Herning, som bor i Nørregade og tidligere har haft fornøjelsen af at møde dronning Margrethe.

Læs også
Se alle billederne: Hendes Majestæt Dronningen indviede det nye hospital i Gødstrup Se alle billederne: Hendes Majestæt Dronningen indviede det nye hospital i Gødstrup
Læs også
Se alle billederne: Hendes Majestæt Dronningen indviede det nye hospital i Gødstrup

Alt dette gik som en steppebrand gennem byen som det helt store samtaleemne, efter at historierne var kommet på herningfolkeblad.dk.

Alt imens klippede dronningen den officielle snor til Regionshospitalet i Gødstrup og tiltrak sig vanlig stor opmærksomhed fra mange fremmødte borgere - og efterfølgende fra læserne på herningfolkeblad.dk, hvor vores billeder og historier fra både indvielsen og det usædvanlige krone-pitstop i midtbyen er det mest sete og læste i sidste uge.

Det overrasker mig ikke. Dronning Margrethe er på alle måder altid godt stof.

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Læs også
Indvielse med royalt besøg: Dronning Margrethe klippede snoren til Regionshospitalet Gødstrup Indvielse med royalt besøg: Dronning Margrethe klippede snoren til Regionshospitalet Gødstrup
Læs også
Indvielse med royalt besøg: Dronning Margrethe klippede snoren til Regionshospitalet Gødstrup