Pressede overmagten: HCM bed godt fra sig hos de danske mestre

HC Midtjylland leverede en fin præstation og var endda på 27-27 mod de danske mestre fra GOG, før det endte med det ventede nederlag

Udgivet:03. december 2022, 17.43

Læsetid:2 minutter

Mathias Nikolajsen og HCM kunne godt være præstationen bekendt mod de danske mestre, men det endte igen uden point. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

HÅNDBOLD Der var næppe mange, der troede på point til HC Midtjylland, da de pointløse oprykkere lørdag eftermiddag gæstede de danske mestre fra GOG, der fører HTH Herreligaen.

Men bundholdet bed overraskende godt fra sig og var faktisk på 24-24, 26-26 og 27-27, før GOG kørte den ventede sejr i hus i slutfasen.

Slutcifrene endte på 31-28 efter 17-14 ved pausen i de gamle Gudme-Haller, der nu bærer sponsornavnet Phønix Tag Arena.

HCM havde stor ære af kampen. Herningenserne åbnede den umulige mission med friskt mod og var foran både 2-1, 3-2, 4-3 og 5-4 på godt angrebsspil med fint tempo og facon - uden at det dog skabte uro hos værterne eller deres sejrsvante hjemmepublikum.

GOG valgte at holde den tidligere OL- og VM-guldvinder Morten Olsen på bænken i hele kampen, og topscorer Simon Pytlick fik begrænset spilletid. Men fynboerne brugte resten af paletten og vendte billedet i første halvleg med unge stjerner som Emil Madsen, Lauritz Legér og Lukas Jørgensen i centrum for GOG’ernes vanlige højhastighedsspil.

HCM lod sig dog aldrig ryste af. Herningenserne spillede friskt til og havde en stærk sidste skanse i Frederik Hummelmose. Han diskede op med hele 16 redninger - heraf to på straffekast.

Læs også
<span>Storspillende HCM-keeper:</span> Hvis vi spiller sådan mod Mors, får vi point <span>Storspillende HCM-keeper:</span> Hvis vi spiller sådan mod Mors, får vi point
Læs også:
Storspillende HCM-keeper: Hvis vi spiller sådan mod Mors, får vi point

GOG kom aldrig foran med mere end fire mål, og midt i anden halvleg kom der pludselig spænding i hallen. HCM vendte 18-22 til 24-24 på syv minutter og fulgte med til 27-27 med ni minutter tilbage af opgøret. På det tidspunkt var der ved at opstå bekymring hos de 1237 tilskuere på Sydfyn. Men mestrene satte tingene på plads derefter - til HCM’s ærgrelse.

Højrebacken Rasmus Madsen blev topscorer for herningenserne med fem mål.

Med nederlaget er HC Midtjylland fortsat uden point i HTH Herreligaen efter 16 kampe.

Næste chance for at slette nullet venter allerede på tirsdag, når HCM får besøg af Mors-Thy i Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning.

Læs også
<span>Syv år i familien Pytlick:</span> HCM’er dystede mod sin »svoger« <span>Syv år i familien Pytlick:</span> HCM’er dystede mod sin »svoger«
Læs også:
Syv år i familien Pytlick: HCM’er dystede mod sin »svoger«

Indlæser debat