Standpunkt: Det første møde med Gødstrup

Udgivet:30. marts 2022, 09.18

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør| vib@herningfolkeblad.dk

Så har jeg været på Regionshospitalet Gødstrup for første gang.

Og hvordan var det så?

Ja, nu var det jo kun nogle blodprøver, jeg skulle have taget. Det var dermed et forholdsvis kortvarigt visit, som man naturligvis blot kan vurdere en brøkdel af sygehuset og dets indretning og funktioner på.

Men lad mig tage dig med derud, kære læser.

Læs også
<span>Stråleklinikken er alene tilbage:</span> Men mange patienter møder stadig op ved det gamle sygehus <span>Stråleklinikken er alene tilbage:</span> Men mange patienter møder stadig op ved det gamle sygehus
Læs også:
Stråleklinikken er alene tilbage: Men mange patienter møder stadig op ved det gamle sygehus

Der er fortsat lidt bump. På tilkørselsvejene til den store sygehusgrund og på grunden er der mangelfuld skiltning til hovedindgangen og de parkeringsområder, der bliver oplyst i indkaldelsen.

Jeg prøver Gødstrupvej. Det viser sig, at den og Hospitalsparken fører hver sin vej rundt om det store hospital til P4- og P5-parkeringsområderne med gratis, tidsbegrænsede p-pladser i nærheden af hovedindgangen, der vender ud mod Gødstrup Station.

Elektroniske standere angiver antallet af ledige pladser i hver sektion. Det fungerer fint.

Jeg får parkeret bilen, og tre minutter senere står jeg ved hovedindgangen.

Årsagen fremgår ikke, men skydedørene ved hovedindgangen er ikke i brug. Så det giver for meget trængsel inde i og på begge sider af rondellen, når alle skal ind og ud det samme sted.

Inden for træder jeg ind i en gigantisk foyer. Selv om her er mange mennesker og stor aktivitet, er det forholdsvis let at få overblik og orientere sig. Så langt øjet rækker til begge sider ser man i loftet store afdelingsbogstaver i alfabetisk rækkefølge. Og der står Røde Kors-frivillige klar til at hjælpe, hvis man er i tvivl om noget.

Der er ikke noget sterilt sygehuspræg over foyer og vandrehal. Her virker imødekommende, og det er rart indrettet med kunst på væggene.

Læs også
<span>Se og træk i de flotte luftbilleder:</span> Gødstrups rejse fra bar mark til kæmpe sygehus <span>Se og træk i de flotte luftbilleder:</span> Gødstrups rejse fra bar mark til kæmpe sygehus
Læs også:
Se og træk i de flotte luftbilleder: Gødstrups rejse fra bar mark til kæmpe sygehus

I foyeren er det tydeligt vist, hvordan man ved ankomsten skal scanne sit sundhedskort ved en af ankomststanderne.

Maskinen spytter en seddel ud til mig, hvor der står, hvornår jeg har en aftale, og at jeg skal blive i foyeren i fem minutter og så gå til H0 Blodprøvetagning og melde min ankomst.

Det sidste viser sig henne ved H0 at betyde, at jeg skal scanne sundhedskortet igen, så systemet ved, at jeg er kommet til min aftale.

Den nye maskine giver mig en ny seddel med et ventenummer og besked om at henvende mig ved personalet i skranken. Her kunne informationerne godt være tydeligere. For jeg skal ikke henvende mig i skranken, men holde øje med mit ventenummer på en informationsskærm.

Jeg venter ganske få minutter i venteområdet, som er dejligt meget større end ved blodprøvetagningen på det gamle sygehus inde i Herning. Men måske placeret lige åbent nok ude ved vandregangen, så alle kan se, hvem der skal have taget blodprøver. Til gengæld er det rart, at vi har et nummer og er fri for at få vores navne råbt op, når vi skal ind.

Kort efter viser skærmen, at mit nummer er parret med et ledigt blodprøverum. Derinde tager en flink bioanalytiker imod og sørger erfarent for at få tappet de nødvendige prøver.

Læs også
<span>Efter hurtig flytning søndag:</span> Alle patienter er flyttet fra Herning til Gødstrup <span>Efter hurtig flytning søndag:</span> Alle patienter er flyttet fra Herning til Gødstrup
Læs også:
Efter hurtig flytning søndag: Alle patienter er flyttet fra Herning til Gødstrup

Det var så det. Bedømt på et kort visit, virker det nye sygehus logisk og intuitivt. Men der er fortsat noget at arbejde med.

Desuden rodes der fortsat med byggeri, indflytning, fejl, mangler og finish. Både ude og inde. Så der går tid endnu, før alt er i mål, og det hele spiller for patienter, pårørende og personale.

Men ser man bort fra det, var det nu et fint første møde med det nye regionshospital i Gødstrup.

Læs også
Vi har et flot sygehus, men ... Vi har et flot sygehus, men ...
Læs også:
Vi har et flot sygehus, men ...

Hvordan er din første oplevelse på Regionshospitalet Gødstrup? Skriv din mening herunder

Indlæser debat