Ulrik Haagerup roser Herning: Jer kan man lære noget af

Tidlig Tirsdags ledelsesfordrag i Mediehuset bød på Ulrik Haagerup, som er tidligere chef for DR Nyheder

5. december 2018, 13.00

Tidlig Tirsdag havde i denne uge besøg af Ulrik Haagerup, som er direktør på Construktive Institute ved Aarhus Universitet. Han fortalte om ledelse, og om vigtigheden af at give sine medarbejdere lyst til at forandre sig og dermed bryde vanerne, så virksomhederne kan udvikle sig. Foto: PR-Foto

Ledelse Hvis man vil forandre, handler ledelse om at skabe innovation og håb, fortalte tidligere chef for DR Nyheder Ulrik Haagerup i et ledelsesforedrag på Herning Folkeblad tidlig tirsdag morgen.

Udover chef i DR Nyheder, er Ulrik Haagerup tidligere Cavlingvinder, har været chefredaktør og er nu administrerende direktør i Constructive Institute ved Aarhus Universitet.

Ulrik Haagerup indleder foredraget med pæne ord om ånden i Herning, man kan lære meget af.

- Hvis ikke man gør noget selv, så kommer der ikke noget op ad jorden, sagde han.

Der er nemlig ikke så meget plejer over Herning, I Herning gør man noget.

Construktive Institute hjælper med at udbrede den konstruktive journalistik som en modvægt til den tabloide og konfliktfokuserende journalistik.

Journalister har ifølge Ulrik Haagerup nogle arbejdsmetoder, som kan have en tendens til at fokusere på konflikter og enkeltsager.

- Mit fag har været med til at fokusere meget på enkeltsager. Så kommer borgmesteren i fedtefadet og kommunaldirektøren får besked på, at det må ikke ske igen, sagde Ulrik Haagerup og tilføjer, at problemet med den metode er, at så vælter det ned med love eller kontrol over alle hjemmehjælpere, fordi journalister har afsløret, at der var problemer på et enkelt plejehjem, eller sågar kun med en enkelt hjemmehjælper.

Skal turde lave fejl...