Vi vil hjem til vores efterskoler igen

2. marts 2021, 13.20

Foto: Adobe Stock Photo

GENÅBNING Vores efterskole ligger i Esbjerg Kommune og er derfor heller ikke del af denne fase af genoplukningen.

Esbjerg Kommune er en kommune med et lavt smittetal pr. 100.000 indbyggere. Der er kun 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Hvis man sammenligner det med andre kommuner, har Esbjerg et rimeligt lavt smittetal pr. 100.000 indbygger.

Det er ikke kun Esbjerg Kommune, som ikke lukker op og har et rimelig lavt smittetal. Hvorfor giver det så ikke mening at lukke alle efterskoler op igen?

Vi kommer fra Ringkøbing-Skjern, Herning og Skanderborg Kommune.

Ringkøbing-Skjern og Herning Kommune er en del af genåbningen. På en efterskole er eleverne spredt rundt i hele landet. Dermed er det også forskelligt fra by til by, hvor højt smitte tallet er pr. 100.000 indbyggere. Derfor synes vi ikke det giver mening, at man ikke kan åbne alle efterskolerne op, men kun nogle enkelte.

Vi lever i en boble for os selv. Vi kommer dermed ikke ud til samfundet og blander os med andre.

Vi har levet et halvt år med restriktioner, som vi skulle overholde. For eksempel på Sydvestjyllands Efterskole har der ikke været et eneste coronatilfælde. Det vil sige, at det er meget begrænset med smitte på efterskoler.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det er meget begrænset, hvor mange smittetilfælde der er på en efterskole, når vi lever for os selv i en boble på skolen.

Der er også andet end fysisk sundhed - der er også psykisk sundhed. Vi kan føle os ensomme og føle, at vi er ved at miste de venskaber, der var ved at blive bygget op, men som nu er kommet lidt en stopper for på grund af corona.

Vi synes ikke, det kan være rigtigt, at nogle efterskoler må åbne og nogle ikke må på grund af deres beliggenhed.

Vi synes, det virker forkert, at efterskolerne skal holdes lukket, når der opstår meget få coronatilfælde, men at butikker må, hvor mange forskellige fra samfundet blandes sammen.

Vi synes, I skal genoverveje genåbning af alle efterskoler igen.

Lad os komme tilbage!