Mindeord om entreprenør Leif Christensen: Han stod forrest med hjælpsomhed og gode ideer

2. september 2020, 17.34

Leif Christensen, tidligere direktør i entreprenørvirksomheden Anton Christensen i Snejbjerg, er død i en alder af 60 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Nanna Høgild har på vegne af familien sendt mindeord om sin far, Leif Christensen, tidligere direktør i entreprenørvirksomheden Anton Christensen i Snejbjerg, som er død i en alder af 60 år:

En mand, der altid havde liv omkring sig, fandt nøglen til de kreative løsninger og var en aktiv familiefar.

Sådan vil vi altid huske ham - Leif Christensen - tidligere direktør, kloakmester og anden generation hos entreprenørvirksomheden Anton Christensen ApS.

Leif var siden opvæksten i Snejbjerg med sine søskende, Lars, Sonja og Herdis, en kreativ og livlig person.

Han stod altid forrest, når der skulle bidrages med gode idéer eller sjove og alternative påfund, og var kendt som en rigtig Ole Opfinder-type. Særligt sammen med fætteren Orla gik tiden godt med eksperimenter og mekaniske projekter, der som oftest fik en succesfuld udgang.

Mekanik interesserede Leif særligt, og det resulterede i, at han uddannede sig til lastbilmekaniker i sine unge år.

Som 17-årig mødte han i 1977 sit livs store kærlighed, Susanne. Leif var dengang en frisk ung mand med læderjakke, Puch og karisma, der da også endte med at få sig charmet ind hos svigermor og svigerfar. Det unge par blev gift i 1982 og fik døtrene Christina, Rikke og Nanna.

Med familielivet sat i gang blev Leif kaldt ind for at aftjene sin værnepligt, som han med stolthed afviklede ved Jydske Dragonregiment i Holstebro som nybagt far og husejer i 1981.

Senere købte parret en nedlagt landejendom uden for Snejbjerg, hvor Leif sammen med familien fik renoveret hele stedet over flere omgange.

Derefter brugte familien meget tid på camping i både ind- og udland, særligt med Italien som destination i påsken. Efterhånden trak søsiden særligt, og familien investerede i sin første motorbåd, som ledte til en ny livsstil som lystsejlere. Med tiden udviklede havet sig til et helt særligt fristed for Leif.

Arbejdslivet havde også en stor plads i Leifs hverdag. Han fik arbejde i familiefirmaet hos sin far, Anton, der i 1954 havde grundlagt vognmandsvirksomheden Anton Christensen.

Efter Leifs tid i militæret blev han en større og større del af virksomheden og medvirkede til udvidelsen til entreprenør og kloakmester i 1982. I 1989 overtog han virksomheden, og i 1992 færdiggjorde han kloakmester-eksamen.

Leif drev med sin søster Herdis på kontoret, bror Lars på værkstedet, fætter Orla i marken og en flok trofaste og loyale medarbejder virksomheden i helt nye retninger. Særligt naturgenopretningsprojekter i hele landet blev et speciale, hvor hans kreative evner og nysgerrighed kom til sin fulde ret. Leif skabte gode samarbejder og relationer, hvor end han befandt sig, og det ledte til udførelsen af spændende og ekstraordinære projekter. Leif stod blandt andet i spidsen for udgravningen af den genfundne jernbanebro ved Vestbirk, et natur-projekt på Clausholm Slot og et over 10 år langt projektforløb med genopretning i Lille Vildmose ved Aalborg.

Leif nød sin familie og havde en hjælpsomhed, der strakte sig ud over det sædvanlig. Manglede nogen hjælp, kom Leif altid springende.

Denne ekstraordinære evne til altid at ville være der for sine nærmeste, og forventningen til sig selv om altid at være tilstrækkelig, resulterede i at han med tiden glemte sig selv, og de sidste år var svære for Leif.

Han overdrog i foråret 2019 virksomheden til sin ældste datter, Christina, efter en god karriere og 30-årsjubilæum. Livet på efterløn blev dog alt for kort.

Leif lagde tirsdag morgen 25. august 2020 et indholdsrigt liv bag sig efter et kortere sygdomsforløb. Han sov stille og fredfyldt ind med familie ved sin side.

Vi mindes Leif fredag 4. september i Snejbjerg Kirke, hvorfra hans begravelse finder sted.