Sådan gik kampen: Flotte drøn sender FCM til tops

De danske mestre erobrer førstepladsen i Superligaen med en 2-0-sejr i Aalborg. Genoplev kampen som den så ud i livebloggen

19. februar 2021, 18.45

Sory Kabe bragte FCM på 1-0 med en forrygende flugter efter at have lagt bolden til rette for sig selv med brystet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD For fjerde kamp i træk var der sejrsjubel i FC Midtjylland-lejren på tværs af Superliga- og pokalopgør.

De danske mestre vandt fredag aften 2-0 på udebane mod AaB og strøg med sejren forbi Brøndby og op på førstepladsen i Superligaen.

Målene blev scoret af to til tider udskældte herrer blandt fansene, Sory Kaba og Evander Ferreira, i en velspillet kamp på et for årstiden fint græstæppe i det nordjyske.

Kaba fik sin første kamp fra start i foråret. Han blev testet positiv for corona, da han kom tilbage fra juleferie og missede størsteparten af opstarten. Men der manglede intet på timing eller skarphed, da han efter en lille halv time bragte FCM i front.

Højrebacken Dion Cools tog et af sine velkendte løb på blindsiden af midterforsvaret, og Pione Sisto sendte en af sine smarte chip-afleveringer frem mod belgieren. AaB’s Rasmus Thelander fik hovedet på afleveringen, men headede bolden lige frem på feltkanten, hvor Sory Kaba brysttæmmede den dårlige clearing og flugtede bolden i mål.

FCM dominerede spillet tungt i første halvleg, men AaB var fint med på chancefronten. To gange formåede nordjyderne at fange FCM’s høje bagkæde med bolde i dybden. I den ene situation måtte Erik Sviatchenko gribe ind med en satset, men vellykket glidende tackling i feltet.

Spillet fordelte sig mere jævnbyrdigt i anden halvleg. Men FCM var en kende farligere end nordjyderne. Frank Onyeka fremtvang en fantomredning fra AaB-målmand Jacob Rinne efter en lille times spil. 10 minutter senere faldt 2-0-målet.

Læs også
Tilfreds Brian Priske efter sejr over AaB: Vi ramte vores udtryk
+Abonnement

Anders Dreyer satte Evander Ferreira op til en hovedstødschance, og 30 sekunder senere fik Evander bolden på feltkanten i samme angreb og knaldede den i nettet med et knastørt hug.

Det var AaB aldrig i nærheden af at komme tilbage fra.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i Ritzaus liveblog: