Bibliotekernes læsehund lytter til et Hundeliv

11-årige Mia Clausager Thomassen var den første, der fik lov at læse for hunden Liva

19. februar 2018, 14.26

Mia Clausager Thomassen fra Vildbjerg læste ikke ret meget derhjemme før i tiden, men når hun fik lov til at læse for Liva, flød ordene meget lettere, og for hver gang blev der også læst mere og mere hjemme på værelset. Her havde hun et billede af Liva at læse højt for - og som afslutning på forløbet modtog hun desuden en lille hundebamse, så hun i hvert fald ikke kommer til at savne selskab, når hun åbner bøgerne. Foto: Flemming Hansen

VILDBJERG Bøgernes verden gemmer på masser af gode oplevelser, men ikke alle læsere har lige nemt ved at finde vej derind. Da kan det være en stor hjælp med en slags førerhund, og sådan en hund er Liva.

Som læsehund ligger Liva tålmodigt lyttende på biblioteket i Vildbjerg og opfordrer børn til at læse gode historier højt for sig. En opfordring, som 11-årige Mia Clausager Thomassen fra Vildbjerg tog imod, efter at hun havde haft vanskeligt ved at få styr på sin læsning. Og i sidste uge modtog Mia Clausager Thomassen både diplom og gaver for at markere, at hun havde læst op for Liva seks gange.

- Jeg har været meget glad for det. Det er dejligt, at der ikke er nogen, der forstyrrer eller blander sig, når jeg læser. Så bliver det meget nemmere, fortæller hun om sine møder med Liva, hvor hun både har læst op af K for Klara-serien samt hele rækken af bøger i serien Hundeliv, som biblioteket har anskaffet netop for Liva og læsernes skyld.

Lidt sjovere med fjernsyn...