Ufatteligt

19. november 2020, 13.35

Jan Holm Rasmussen. Foto: PR-foto

SOLCELLER Det hænder, man laver fejl. Det kan ske, og det bliver man klogere af. Når man så laver en lignende fejl igen, hvad er man så?

Jeg overværede byrådsmødet og må desværre erkende, at der stadig er mange byrådsmedlemmer, der planlægger fra hånden til munden uden den mindste vurdering af, hvor fremtidige solcelleparker skal være.

Er man bare en af de første, der ansøger, så er det åbenbart ifølge byrådsmødet ligegyldigt, hvor det er, og uden der ligger en godkendt plan for Ringkøbing-Skjern Kommunes kommende solcelleparker. Der var da heldigvis få byrådsmedlemmer, der forsøgte at få beslutningen udsat nogle måneder, mens planlægningen foregår. Desværre kunne Fjordlisten ikke bakke dem op, da Fjordlisten ikke på nuværende tidspunkt er repræsenteret i byrådet, selv om vi faktisk fik valgt en ind i byrådet. Brugerinddragelse var forsøgt, men når projektmagerne ikke vil ændre arealstørrelsen fra de cirka 367 hektar, er dialogen ligesom låst fast. Der er stillet lidt symbolsk aflad i sigte til lokalområdet.

Jeg hørte ikke nogen argumenter for, at beslutningen ikke skulle kunne udsættes, til der var udarbejdet en kommuneplan for solcelleområdet. Jeg hørte til gengæld mange gode og relevante argumenter for en udsættelse af beslutningen.

Bliver det her ligesom med vindmøllerne, at projektmagerne bor udenfor vores kommune og scorer kassen uden at betale skat i Ringkøbing-Skjern Kommune, og de, der bor i kommunen, skal leve med ulemperne.

Fjordlisten er ikke mod solceller tværtimod, det skal bare ske med borgerinddragelse og i dertil udlagte områder.