Liberal Alliance manipulerer

10. september 2019, 09.08

MANIPULATION Medlemmerne af Liberal Alliance er ikke just kendt for deres respekt for sandheden, heller ikke den nye formand, Alex Vanopslagh, som har blandet sig i debatten om kontanthjælpens størrelse.

For at puste tallet for, hvad en enlig kontanthjælpsmodtager får, op, indregner LA-lederen børnebidraget fra den anden forsørger. Det har jo intet som helst med offentlige ydelser at gøre. Skal vi så også indregne julegaver og bingopræmier? Og han bruger det fejlagtige tal til at spørge om det er rimeligt overfor folk i arbejde. Men mennesker i arbejde modtager jo også børnebidraget oven i deres løn (og i øvrigt også en række af de nævnte offentlige ydelser) Så det er en helt urimelig og groft manipulerende sammenligning.

Og skal man dømme efter Joachim B. Olsens udtalelser i P1 Debat 4. september, så øger det chancen for at klare sig godt i livet, hvis man som barn ikke har råd til at gå til sport og ens mor ikke har råd til at gå til tandlæge eller købe medicin.

Her forsøgte han nemlig at argumentere imod regeringens beslutning om at give et mindre ekstra beløb til kontanthjælpsmodtagere med, at hvis man bare sulter skiderikkerne tilstrækkeligt, så skal de nok komme i arbejde, underforstået at hvis de ikke har råd til de daglige fornødenheder, så går der ikke mange dage, inden de har fundet sig et arbejde.

Hvor længe skal vi høre på den slags sludder.