Lokale lærlinge fungerer bare bedst

Virksomheden Jeld-Wen fokuserer helt bevidst på lokalområdet i sin søgen efter nye lærlinge

Udgivet:10. juni 2019, 11.03

Læsetid:2 minutter

SDR. FELDING Det kan måske virke lige vel optimistisk at lede efter nye lærlinge ved at hænge et banner op ved sin virksomhed i Sdr. Felding. For hvad er chancen lige for, at den næste medarbejder tilfældigvis kommer den vej forbi?

Men det giver alligevel god mening, når man som dørfabrikken Jeld-Wen mangler tre maskinsnedkerlærlinge og rigtig gerne vil have unge fra lokalområdet til at søge.

- Vi har brugt banneret nogle gange, netop for at ramme lokalt. Vi har et okay samarbejde med erhvervsskolen i Herning, men vi har også erfaret, at med lærlinge fungerer det ofte bedst, hvis de bor i lokalområdet, siger fabrikschef Lasse Juul Jespersen og forklarer:

- Det skyldes især transporten: Hvis man kommer langt væk fra, så kan det godt være kompliceret. Det er ikke så nemt at komme hertil med offentlige transportmidler, og der er for eksempel også ret langt at køre frem og tilbage fra Herning på en scooter, siger Lasse Juul Jespersen om den knap 30 kilometer lange tur fra erhvervsskolen i Herning til Jeld-Wens adresse på Europavej 1 i Sdr. Felding.

Fleksible medarbejdere...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind