Lokale lærlinge fungerer bare bedst

Virksomheden Jeld-Wen fokuserer helt bevidst på lokalområdet i sin søgen efter nye lærlinge

10. juni 2019, 11.03

Måske kommer den næste lærling tilfældigvis forbi? For virksomheden Jeld-Wen giver det god mening at søge lærlinge med et banner i lokalområdet. Foto: privatfoto

SDR. FELDING Det kan måske virke lige vel optimistisk at lede efter nye lærlinge ved at hænge et banner op ved sin virksomhed i Sdr. Felding. For hvad er chancen lige for, at den næste medarbejder tilfældigvis kommer den vej forbi?

Men det giver alligevel god mening, når man som dørfabrikken Jeld-Wen mangler tre maskinsnedkerlærlinge og rigtig gerne vil have unge fra lokalområdet til at søge.

- Vi har brugt banneret nogle gange, netop for at ramme lokalt. Vi har et okay samarbejde med erhvervsskolen i Herning, men vi har også erfaret, at med lærlinge fungerer det ofte bedst, hvis de bor i lokalområdet, siger fabrikschef Lasse Juul Jespersen og forklarer:

- Det skyldes især transporten: Hvis man kommer langt væk fra, så kan det godt være kompliceret. Det er ikke så nemt at komme hertil med offentlige transportmidler, og der er for eksempel også ret langt at køre frem og tilbage fra Herning på en scooter, siger Lasse Juul Jespersen om den knap 30 kilometer lange tur fra erhvervsskolen i Herning til Jeld-Wens adresse på Europavej 1 i Sdr. Felding.

Fleksible medarbejdere...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben