Herning-triatlet overrasket over dansk mesterskab: Trodsede krise og krampe

Vejret og fysiske kvaler pressede Pernille Thalund, der alligevel blev treer ved Challenge Herning

8. juni 2019, 18.05

Pernille Thalund fra Herning var noget overrasket over sin tredjeplads ved Garmin Challenge Herning, hvor hun - som bedste danske kvinde - genvandt sit DM-guld. Foto: Henrik Ole Jensen

TRIATLON Det var en overrasket og udmattet Pernille Thalund, der lørdag sidst på eftermiddagen kunne klistre endnu et dansk mesterskab på sit triatlon-cv.

Den 28-årige herningenser, der er født og opvokset i Herning, men nu er bosat i Aarhus, blev treer og dermed bedste danske kvindelige atlet ved Garmin Challenge Herning, som blev afsluttet i målområdet på Torvet.

Svenskeren Sara Svensk blev ganske vist en suveræn vinder af kvindernes dyst, men Pernille Thalunds placering var altså nok til at genvinde DM-titlen, som hun også tog sig af ved Challenge-stævnet på hjemmebane i 2018.

- Da jeg mødte til start i morges, var min målsætning igen at blive dansk mester og at sikre en podieplads. Det lykkedes jo, så det endte med at blive en rigtig dejlig dag - også selvom jeg var presset undervejs ude på ruten. Jeg måtte virkelig »æde« mig selv, erkender den nykårede guldvinder, da hun taler med Herning Folkeblad.

Tabte tid på cyklen...