Herning Folkeblad køber to lokale ugeaviser

Mediehuset køber Videbæk/Spjald Avis og Ugeposten i Kibæk

3. februar 2021, 08.26

Mediehuset Herning Folkeblads administrerende direktør Alex Nielsen.

LOKALMEDIER Efter 75 år hos Videbæk Bogtrykkeri får Videbæk/Spjald Avis ny ejer. Herning Folkeblad overtager fra 5. maj ugeavisaktiviteterne fra bogtrykkeriet.

Udover Videbæk/Spjald Avis gælder det også Ugeposten i Kibæk, hvorimod Lokalposten i Ringkøbing sælges videre til Dagbladet Ringkøbing Skjern og dermed Jysk Fynske Medier-koncernen.

- Vi vil med udgangspunkt i vores redaktionslokaler i Bredgade i Videbæk kombinere dagbladet og ugeavisen samt supplere med digitale ydelser. Dette sker for at understøtte den lokale forankring endnu mere, siger Herning Folkeblads administrerende direktør Alex Nielsen.

- Vi vægter den lokale nærhed meget højt, og vi glæder os til at satse endnu mere i Videbæk/Spjald- og Kibæk-området, som vi også dækker via dagbladet Herning Folkeblad og online, siger Alex Nielsen.

Denne uges forside af Ugeposten, som fra 5. maj bliver en del af Herning Folkeblad.

Samme lokale mindset

Indehaverne af Videbæk Bogtrykkeri, Jette Clausen og Tommy Eriksen, glæder sig over handlen.

De spår ugeaviserne en god fremtid i den nye mediefamilie Mediehusene Midtjylland, som udover Herning Folkeblad tæller dagbladene Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad, radio, web og 13 ugeaviser - heriblandt Lokalavisen i Vildbjerg-området og Herning Bladet.

- Nutidens ugeavis kræver en stor organisation med digitale muskler og stort redaktionelt set-up, lyder det fra Jette Clausen og Tommy Eriksen.

- Det er vores overbevisning, at Herning Folkeblad er den helt rigtige ejer til vore ugeaviser. De har den fornødne størrelse og volumen til at kunne udvikle vore ugeaviser til fremtidens krav - såvel redaktionelt som digitalt, siger Jette Clausen.

- Vi har lagt stor vægt på, at Herning Folkeblad er en lokal midtjysk mediekoncern, der har det samme lokale mindset som vores, pointerer Tommy Eriksen.

Fokus på hovedaktiviteter

Frasalget af ugeaviserne betyder, at Videbæk Bogtrykkeri fremover vil fokusere 100 procent på grafiske kommunikationsløsninger til handels- og industrivirksomheder, ligesom man vil udbygge afdelingen for kirkelige magasiner, som er i vækst. Disse aktiviteter er i forvejen den største del af firmaets omsætning.

Ud over medierådgiver Conny Møldrup, der flytter med ugeaviserne til Herning Folkeblad, følger der ikke yderligere medarbejdere med ved overdragelsen.

Denne uges forside af Videbæk/Spjald Avis, som fra 5. maj bliver en del af Herning Folkeblad.