Vejen banet for højhuse ved Dæmningen

9. juni 2021, 09.47

Et foreløbigt skitseforslag viser 100 boliger fordelt på tre huse på henholdsvis 8, 9 og 10 etager på den trekantede grund mellem Kikkenborgvej, Dæmningen og Dronningens Boulevard. Visualisering: Randers Arkitekten

HERNING En ny lokalplan for tre højhuse på 8, 9 og 10 etager på Elton-grunden ved Dæmningen, Kikkenborgvej og Dronningens Boulevard er klar til byrådets endelige vedtagelse.

En høringsrunde gav kun en enkelt indsigelse, som kom fra en nabo, der særligt var bekymret for øget trafik og savnede en redegørelse for dette i lokalplanen.

Herning Kommune tilføjer derfor nu en redegørelse, hvor det blandt andet fremgår, at der forventes en øget trafikmængde på 310-340 kørsler i døgnet, men at områdets veje kan håndtere dette.

Det er ejendomsudvikler Jens Peter Thorsens plan at bygge 100 lejligheder på grunden til en samlet investering på 200 millioner kroner.

Tidligere på året fortalte han Herning Folkeblad, at der fortsat manglede en del detaljer om alt fra arkitektur til finansiering, og at der tidligst ville gå en spade i jorden i 2022.

Bygningerne kan blive op til 32 meter høje, og der kan placeres tagterrasse og orangeri eller lignende på toppen.