Tusind tak til Villy Merrild

2. august 2021, 11.57

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

TILFREDS Villy Merrild var så venlig at henvende sig direkte til mig i et indlæg i Folkebladet 29. juli med overskriften: Der må være noget, du er tilfreds med.

Ja, der er rigtig meget, jeg er tilfreds med for eksempel sygehuset i Herning og de dygtige læger/sygeplejersker, det er de folk derinde, der hjælper os, når vi er syge. Jeg har selv prøvet det både med et hjerte, som var gået i stå og med en brækket ryg. Men dette er ikke Lars Krarups fortjeneste.

Ergo, der er meget godt i Herning, som Lars Krarup ikke har æren for.

Jeg er også meget tilfreds med MCH, Boxen og stadion derude, men dette var igangsat længe, før Lars Krarup blev født. Jeg udstillede første gang på MCH på Vardevej i 1964. Dengang hed direktøren Zartov, og i mange år efterfølgende har Georg Sørensen været den, der dygtigt har ledet MCH, Boxen og det hele, og der har været en dygtig bestyrelse. Alt det med MCH, Boxen og stadion er ikke Lars Krarups fortjeneste.

Jeg er også meget tilfreds med, at der forhåbentlig snart, med fem-seks års forsinkelse åbnes et nyt supersygehus i Gødstrup. At der bygges et nyt sygehus i Gødstrup og at netop Gødstrup blev stedet er på ingen måde Lars Krarups fortjeneste. Jeg ved godt, at Lars Krarup leverede indspark i sagen, da placeringen af det nye sygehus var i debat, men det som afgjorde sagen, var den faktiske beregning af afstandene fra alle sider i det område, sygehuset skal dække.

Jeg er ikke tilfreds med, at Lars Krarup flyttede biblioteket ind i østbyen og fjernede østbyens dagligvarebutik, så de mange borgere mistede deres nærhed til dagligvareindkøb. Det var en dårlig udvikling af østbyen, at mase biblioteket ind der, hvor der var en velfungerende dagligvarebutik.

Mange ældre har det som jeg, at vi er bange for at færdes på det meget glatte sorte granit, der er brugt så mange penge på det, der kaldes gågaden. Når den sorte belægning er våd, glinser det, og for os ældre, der er svagtseende, er det noget være skidt at færdes på. Vi vælger så i stedet at tage i Herningcentret, som er startet længe før, Lars Krarup blev borgmester.

Jeg er meget tilfreds med, at vi i Tjørring har en meget velfungerende klinik for fysioterapi, hvor de dygtige terapeuter hjælper både min kone og mig, så vi kan holde os i gang uden brug af kommunal hjemmehjælp. Herning Kommune er så fattig, at der ikke er råd til, at kommunen betaler andele af den lægeordinerede fysioterapi. Det må vi så som folkepensionister selv betale fuldt ud.

Herning Kommune har været så fattig i Lars Krarups borgmester tid, at man ikke har fået bygget de mindst 200 nye plejehjemspladser, som vi mangler så hårdt. De ældres forhold er rent ud sagt på mange måder elendig her ved Lars Krarups slut som borgmester. Dette er jeg ikke tilfreds med.

I skrivende stund har FCM netop besejret rivalerne i Viborg. Dette var ikke Lars Krarups fortjeneste, han var slet ikke på holdet, men det frydede mig. Jeg er vild med FCM.

Jeg er meget tilfreds med, at jeg lever i et demokratisk land, hvor det er tilladt at være kritisk overfor et styre, som i Herning ikke burde være et enevældestyre, og det er jeg glad for, at jeg må skrive i Herning Folkeblad.

For øvrigt er jeg også meget tilfreds med at få Herning Folkeblad leveret hver dag i min postkasse. Jeg er ikke ked ad at betale mit abonnement på Folkebladet, for selvsagt bør Herning også have sin egen avis. Dem, som ikke betaler abonnement på Herning Folkeblad, snyder sig selv og vor kommune.

Villy Merrild var helt oppe i det røde felt, fordi han ikke havde set trafikpropper på Vesterholmvej. Han skal blot køre hele vejen igennem Vesterholmvej til vejens østlige del, så vil han både sidst på eftermiddagen og først på dagen opleve trafikpropper.

Indlæser debat...