Tag godt imod indsamlerne på søndag

Udgivet:06. marts 2020, 13.15

Læsetid:1 minut

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Tom Laursen

Af Karl Højhus Jeppesen. Elme Allé 3C Kibæk

LANDSINDSAMLING Søndag 8. marts 2020 bliver der samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste. Det er Folkekirkens Nødhjælp, som afholder landsindsamling.

I Danmark er vi allerede i fuld gang med at klimasikre landet. Det har de ikke råd til i verdens fattigste lande, selvom det er her, klimaforandringerne rammer hårdest. Her mærker befolkningen hver eneste dag, hvordan klimaet ændrer sig og forandrer deres liv for evigt.

Sammen med mere end 15.000 danskere stemmer Folkekirkens Nødhjælp dørklokker nu på søndag, så verdens fattigste lande også kan blive klimasikret. På den måde får vi danskere mulighed for konkret handling, der kan gør en forskel for klimaet og verdens fattigste.

Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. Det kan også være at introducere afgrøder, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider.

Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så eksterne vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne.

Folkekirkens Nødhjælp har valgt, at deres årlige landsindsamling går til klimahjælp til verdens fattigste. Vi har et fælles ansvar for at give en sund klode videre til de næste generationer. Hvert skridt tæller, og indsamlingsbøsser bliver til konkret klimahjælp. Jeg glæder mig til at gå på gaden og deltage aktivt i Kibæk og være med til at samle ind til støtte for klimahjælp til verdens fattigste. Tag derfor godt imod indsamlerne, der ringer på din dør på søndag.