Virtuelle guldvindere: FCM vil udnytte fodbolddata endnu bedre

Mestrene deltager i nyt pilotprojekt, der skal visualisere fodbolddata ved hjælp af en virtuel bane

3. august 2020, 10.01

Evander Ferreira og de øvrige FCM-spillere får vitual reality og databehandling endnu tættere på hverdagen. Mestrene deltager netop nu i et nyt pilotprojekt. Foto: Tom Laursen

FODBOLD FC Midtjylland var blandt de første Superligaklubber til at arbejde målrettet med data.

Og nu er de nykårede danske mestre klar til at løfte dateanalyserne til et nyt niveau.

Således medvirker FCM i et pilotprojekt, der involverer den nyetablerede danske virksomhed Replay Institute og it-virksomheden KMD.

Projektet har til formål at visualisere og behandle fodbolddata ved hjælp af virtual reality-briller og en virtuel fodboldbane, hvor både FCM-spillerne og trænerstaben kan genopleve kampe og afgørende situationer fra klubbens opgør i 3F Superligaen.

Opfindelsen skal over de kommende måneder gøres klar til det internationale marked, og også FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, er begejstret for det innovative partnerskab med Replay Institute.

- I FC Midtjylland kan vi se mange perspektiver i Replay Institutes løsning, hvor vi kan bruge vores egne data på nye måder, siger direktøren.

- For både spillere og trænere vil det blive meget mere intuitivt at forstå og udnytte data, når de bliver visualiseret på en måde, hvor man virtuelt er tilbage på banen og kan se et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider og se, hvad man kunne have gjort anderledes, påpeger Claus Steinlein i en pressemeddelelse fra klubben.

Træffer bedre beslutninger

I Replay Institute glæder partner og administrerende direktør Tim Monrad Larsen sig også over samarbejde.

- Vi gør det muligt for trænere og spillere at træffe bedre beslutninger med et værktøj, der frigiver de mange data, som FC Midtjylland allerede råder over. Samtidig er det et taktisk værktøj, som kan styrke spillernes forståelse for spillet og hjælpe dem til at følge den taktik, der bliver lagt, siger Tim Monrad Larsen i skrivelsen.

Han oplyser, at Replay allerede taler med klubber fra de største europæiske ligaer om løsningen.

For KMD, som allerede har et tæt datasamarbejde med FC Midtjylland, er pilotprojektet en mulighed for at afprøve mulighederne i kombinationen af virtual reality-briller og data.

- Vi kan se mange muligheder i at bruge VR-teknologien og data på andre områder, hvor KMD spiller en rolle. Virtual reality er en spændende måde at gøre data mere levende i et krydsfelt mellem data og læring på sportsområdet, men for eksempel også på sundhedsområdet, siger Christian Binggeli-Winter, direktør for data og analyse i KMD.

Pilotprojektet forventes at køre indtil efteråret.