Vandrelaug inviterer på søndagstur

11. september 2020, 16.35

Dansk Vandrelaug inviterer på vandretur i Hørbylunde bakker og Funder Ådal på Vandrenes dag, 20 september. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Mange ting har sin egen dag - således også vandrerne, der inviterer på tur i lokalområdet søndag 20. september 2020.

Dansk Vandrelaug holder hvert år Vandrernes Dag med ture over hele landet.

Turlederne er engagerede og parate til at give alle en god oplevelse på turene. Det skriver Dansk Vandrelaug i en pressemeddelelse.

Det handler om sund motion, om gode oplevelser i naturen og hyggeligt samvær.

Årets tema er »Kom på Toppen med DVL«.

På Vandrernes dag kan man som deltager gå med DVL Ikast-afdelingen med på en tur i Funder Ådal og Hørbylunde Bakker. Der er tale om en tur langs med Hærvejen til Hørbylunde Bakker, hvor målet er Store Hørbyhøj 130 meter over havet. Derefter går turen forbi Kaj Munks mindesten.

Det bløde Østjylland

Hørbylunde ligger på Jyllands højderyg. Her er der rig mulighed for at opleve det bakkede og bløde Østjylland og det flade og udstrakte Vestjylland. En meget afvekslende vandretur, hvor deltagerne vandrer i ådalen ad små fine stier, gennem bakker og løvskov samt krydser Funder Å et par gange.

Turen går gennem plantage med granskov og lange lige skovveje, og slutter med udsigt over de smukke lyngbakker med en fantastisk udsigt ud over Bøllingsø.

Deltagerne mødes under motorvejsbroen på Silkeborgvej, hvor medarrangørerne Grethe og Freddy vil være klar til at vise vej gennem det smukke landskab.