Standpunkt: Stærkt at endnu en butik er sikret

10. juni 2020, 12.04

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Jeg studsede godt nok lidt, da jeg i mandags gik på gågaden i Herning og spottede aktivitet inde i den lukkede Arnold Busck-forretning i Bredgade.

Jeg tænkte, at medarbejderne nok desværre var i gang med at tømme forretningen, nu hvor den åbenbart ikke længere stod til at redde.

Bog & Idé-kæden har jo tidligere meldt ud, at den overtager 14 af de konkurslukkede Arnold Busck-forretninger rundt i landet.

Men kæden har allerede en glimrende butik i centret og ønskede derfor ikke en butik i Hernings midtby.

Jeg fik lyst til at stoppe op, trykke næsen flad mod butiksruden og gøre tegn til Bjarne Lausdahl og de andre i butikken om, at vi i Hernings butiksliv i midtbyen savner boghandlen og personalet, som har betjent os så fint med bøger, spil og tusser i mange år.

Det kom så pludseligt og uventet, da butikken fra den ene dag til den anden lukkede. Men den i forvejen økonomisk udfordrede Arnold Busck-kæde kunne ikke overleve corona-krisen oven i blandt andet et kaotisk og dyrt it-projekt. Kæde-krakket hev forretningen på Hernings gågade med i faldet.

Men nej, kan Folkebladet så røbe i dag. De var åbenbart slet ikke ved at tømme lokalerne efter konkursen. Butikschef Anita Simonsen og resten af personalet forbereder sig i stedet på næste kapitel i den gamle boghandels historie. Butikken er reddet. Og åbner igen på fredag.

Læs artiklen her
Boghandel genåbner i city: Butikschef »solgte« konkursramt forretning til Bog & Idé-kæden
+Abonnement

Det er en fremragende nyhed. Så vi dermed fortsat i Herning har boghandel både i city og i center. Og vi dermed heller ikke skal have endnu et stort forretningslokale stående tomt i Hernings gågade.

Det er godt nyt her midt i en svær tid. Kort efter, at det også kom frem, at Slagter Theilgaard senere på året åbner i de tomme Gøttsche-lokaler. Og at de gode folk i Mappstore selv fører den lokale butik videre efter ejerselskabets konkurs.

Den hidtidige Arnold Busck-forretning er 1. juni overtaget af boghandlerne Michael Schölarth fra Silkeborg og Rasmus Madsen fra Vig.

Det er kommet i stand på grund af butikschef Anita Simonsens stålsatte kamp for at redde forretningen på Hernings gågade, sit job og sine medarbejdere, forstår jeg på artiklen i Folkebladet i dag. Personalet følger med over i den nye butik.

Havde det ikke været for Anita Simonsen, var det ikke endt sådan. Det fortæller de nye ejere, som indtil hendes henvendelse slet ikke var interesseret i butikken i Herning. Men hun forklarede dem så overbevisende om, at det var en fejl ikke at køre butikken i Bredgade videre som en del af Bog & Idé-kæden.

Det er knageme stærkt og dedikeret kæmpet, synes jeg. Mange andre havde nok opgivet håbet om, at nogen ville føre boghandlen videre - særligt efter at Bog & Idé ikke slog til, da flere andre Arnold Busck-butikker blev overtaget. Stor respekt for Anita Simonsens initiativ og ihærdighed. Og hatten af også for de øvrige parters - personalets, udlejerens, citychefens og de nye ejeres - efterfølgende hurtige og effektive indsats med på kort tid at få alt til at falde i hak.

Nu må næste skridt komme fra kunderne.

Læs også
Standpunkt: Hønen skal ikke ligge i Kirsebærhaven