Rune ser frem til græssæson: Bør ligge ok til mit spil

Holger Rune varmer op til Wimbledon på Queen's Club i London og håber at forbedre sig på græsunderlaget.

Udgivet:08. juni 2023, 06.40

Læsetid:1 minut

Holger Rune tabte onsdag sin kvartfinale i French Open til Casper Ruud.

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Med onsdagens nederlag i French Open-kvartfinalen til norske Casper Ruud i fire sæt, er grussæsonen slut for Holger Runes vedkommende.

Nu ser han frem til sommerens græssæson, der kulminerer med Wimbledon i første halvdel af juli.

- Jeg glæder mig så meget, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har glædet mig lige siden sidste år, siger Holger Rune.

Han havde en skidt sommer på græsset sidste år med tre nederlag i første runde i henholdsvis Halle, Eastbourne og Wimbledon.

På pressemødet efter kampen mod Ruud fortæller Rune, at han varmer op til Wimbledon med turneringen på Queen's Club i London fra 19. til 25. juni.

- Jeg spillede ikke så godt på græs sidste år, men det var første gang i tre år, så jeg kunne heller ikke forvente så meget.

- Men i år har jeg tænkt mig at tage tidligere til Queen's for at vænne mig til underlaget og justere nogle ting på benarbejdet og bevægelsen, så forhåbentlig kan jeg spille bedre i år, siger Holger Rune.

Han har leveret sine bedste resultater på grus og hardcourt, men ser ingen grund til, at han ikke skulle kunne gøre det godt på det tætklippede, grønne underlag.

- Jeg synes egentlig, at græs bør ligge ok til mit spil. Jeg kan godt lide at komme frem, og det er ikke, fordi jeg spiller med sygt meget topspin på alle slag, så det burde være effektivt nok, men vi må se, siger Holger Rune.

/ritzau/