Engesvang får del i en ekstra præst

På grund af befolkningstilvæksten i Engesvang får sognet 20 procent mere præstelig betjening

22. februar 2021, 10.44

Engesvang Kirke. Foto Henrik Ole Jensen

ENGESVANG Engesvang får en ekstra præst.

Ikke en hel præst, men del i en præst.

Der er netop opslået en præstestilling, hvor det i jobbeskrivelsen ligger, at 20 procent af tiden skal gå med at være præst i Engesvang.

Det oplyser menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Det er faktisk flere år siden, at vi gjorde opmærksom på, at befolkningstallet i Engesvang Sogn er ved at være så stort, at det er for meget for en enkelt præst. Det er jo endnu mere aktualiseret nu, når der er så meget boligbyggeri i Engesvang, at kommunen nu vil udstykke nye byggegrunde næsten ved siden af kirken, siger hun.

Deler med Bording

Vibeke Steen fortæller, at muligheden for udvidelsen for den kirkelige betjening i Engesvang kom i forbindelse med omlægning af hjælpepræstestillingen i Bording.

Her har man i mange år haft en stilling på 40 procent, der var delt med sogne i Herning Provsti.

Ikast-Brande Provsti fandt bevilling til selv at finansiere de 60 procent, hvoraf de 20 procent altså er i Engesvang og 40 procent som studenter- og ungdomspræst i Ikast.

Skal gøre gavn i sognet

- Stillingen er netop slået op med ansøgningsfrist til marts. Derefter håber vi at kunne have den nye præst ansat engang i maj. Vi ved endnu ikke, hvordan stillingen skal udmøntes her i Engesvang.

- Det skal jo ske i nært samarbejde med vores fuldtidssognepræst Cecilie Smith-Petersen, og hun er desværre i øjeblikket sygemeldt. Fra 1. marts begynder Cecilie igen i sit embede på nedsat tid, og så skal hun være med til at planlægge, hvordan den nye præst kan gøre gavn i sognet, siger Vibeke Steen.