Grønt lys til messer hos MCH: Det er det, vi har håbet på og ventet på

Genåbningsplanen åbner for, at en stribe fagmesser i år kan gennemføres som planlagt

4. maj 2021, 14.58

Designmessen Formland i august bliver den første MCH-messe i 2021. Foto: Tony Brøchner/MCH

MESSER Tvangsnedlukningen af MCH Messecenter Herning har langt om længe fået en slutdato. Den netop vedtagne genåbningsplan afklarer retningslinjerne for både konferencer og messer, og set med MCH-briller er det en rigtig god aftale. Helt konkret står der i aftalen, at konferencer og møder må gennemføres med et arealkrav pr. gæst på to kvadratmeter, når det gælder siddende gæster. For messerne gælder et arealkrav pr. gæst på fire kvadratmeter.

Da messecentrets 15 haller ved Vardevej kan mønstre omkring 110.000 kvadratmeter, er der god plads til igen at få messegæster indenfor dørene.

- Det er det, vi har håbet på og ventet på. Vi er meget tilfredse med at få afklaring og vished til at tage fat på det arbejde, der ligger foran os, siger MCH-direktør Georg Sørensen til Herning Folkeblad.

I en pressemeddelelse oplister MCH de fagmesser, som allerede er programsat for 2021. Interiør- og designmessen Formland genåbner messehallerne 19. august, og siden følger blandt andet EOT-messen, transport-messen og HI-messen.

Skal udarbejde sundhedsplan

Udover arealkravet på fire kvadratmeter bliver messearrangører pålagt at udarbejde en såkaldt sundhedsplan. Derudover læner ordningen for messer sig op ad retningslinjerne for detailhandlen - herunder krav om værnemidler og smitteforebyggende tiltag. Reglerne vil blive lempet i takt med retningslinjerne for detailhandlen.

- Efter 14 måneder med digitale alternativer glæder det mig, at tiden igen er blevet til det trygge, faglige, fysiske og personlige møde, så gode forretninger, idéer og samarbejder kan fastholdes og udvikles til gavn for dansk erhvervsliv, siger Georg Sørensen i pressemeddelelsen.

Kommende messer

Disse MCH-fagmesser gennemføres i år:

Formland Autumn 19.-22. august

EOT - Electronics of Tomorrow 31. august-2. september

E&H - Entreprenør & Håndværk 16.-18. september

Transport og Persontransport 16.-18. september

DiaLabXpo 21.-23. september (holdes i København)

HI Tech & Industry Scandinavia 5.-7. oktober