Mindeord: Han var utraditionel og kæmpede mod uretfærdighed

Udgivet:24. maj 2023, 20.07

Læsetid:4 minutter

Bo Christensen, som retteligt hed Peder Bo Christensen, blev født i Odense, men kom i 1975 til Ikast, hvor han satte sig tydelige spor. Han blev 76 år. Foto: Privatfoto

4 måneder siden

MINDEORD Familien skriver mindeord om Peder Bo Christensen, bedst kendt som Bo Christensen, Ikast, der døde 11. maj. Han blev 76 år

Peder Bo Christensen, en mand af humor, rejselyst, og virkelyst, gik bort 11. maj 2023 og efterlod et uudsletteligt aftryk i de hjerter, der kendte ham. Han var ikke blot en vellidt underviser og advokat, men også en fantastisk far, ægtemand og en inspirerende skikkelse i samfundet. Hans utraditionelle tilgang til livet og evnen til at engagere og begejstre andre vil blive husket og savnet af mange.

Peder Bo Christensen blev født 15. juli 1946 i Odense og voksede op med en stor nysgerrighed og eventyrlyst. Han gik på Mulernes Legatskole i Odense og valgte efter endt skolegang at udforske verden på DFDS-skibene Oklahoma og Melos. Han fejrede sin 18-årsfødselsdag i New York, hvilket var et stort øjeblik for ham.

Disse oplevelser formede hans syn på livet, hvor »at rejse er at leve«, som H. C. Andersen skrev i »Mit livs eventyr« (1855). Bo elskede H. C. Andersen, og hans fascination blev en livslang kærlighed.

Efter sin tilbagevenden til Danmark i 1964 fortsatte Bo sin uddannelse og gennemførte studenterkurset i Odense. I 1966 blev han optaget på Københavns Universitet, hvor han begyndte at studere jura. Bo blev hurtigt en aktiv del af Studenterforeningen, hvor han delte sine oplevelser og idéer med en bred vifte af inspirerende personligheder. I forlængelse heraf engagerede Bo sig i International Seniorer, som havde til formål at fremme samarbejdet mellem andre landes studenterorganisationer.

Samtidig med sine studier arbejdede Bo som studentermedhjælper ved Socialstyrelsen og havde også beskæftigelse ved Avis, hvor han fragtede biler rundt i Europa, ved SAS, hvor han var med til at fremme og åbne nye destinationer. Han tog enhver mulighed for at lære og udvide sine horisonter.

I 1975 kom Bo til Ikast og var med til at grundlægge »Husbutikken« (nu Home), hvor han fungerede som ejendomsmægler.

Men Bo var mere end blot en forretningsmand. Han var en iværksætter og en kreativ sjæl, der altid havde nye idéer og projekter i tankerne. I 1978/79 arrangerede han en bemærkelsesværdig begivenhed kaldet »Ikastbo« med en spektakulær husudstilling, der tiltrak opmærksomhed fra hele regionen. Bo havde sans for »salg og service« og arrangerede i forbindelse med husudstillingen blandt andet, at en dobbeltdækkerbus fra London blev kørt til Ikast for at tilføje ekstra opmærksomhed til arrangementet.

Senere i livet praktiserede Bo som advokat og blev involveret i samfundet på flere måder. Han var med til at starte Ikast Turistforening op i starten af 1980’erne og arrangerede spændende begivenheder som fodboldkampe mellem det danske fodboldlandshold og Ikast FS. Et højdepunkt var hans arrangement »SDS Cup« i 1981, hvor hold fra forskellige lande deltog og skabte en stor fodboldfest i byen.

Midt i 1980’erne var Bo med til at etablere HHX (højere handelseksamen) på Ikast Handelsskole. Han blev en elsket underviser, der havde en unik evne til at formidle og engagere sine elever. Med sin utraditionelle, morsomme og inspirerende tilgang til undervisning gjorde han fagene Erhvervsret og Salg og Service spændende og meningsfulde for sine studerende. Mange af hans tidligere elever vil huske hans levende og anderledes undervisningsmetoder og de fantastiske læringssituationer, han skabte.

I 1990 fik Bo én ide, han ville skabe en tro kopi af HC. Andersens Gyngestol, hvor alt skulle være så originalt, som det overhovedet kunne lade sig gøre. Det lykkedes, og i samarbejde med Odense Museum overrakte Bo personligt det første eksemplar til hendes kongelige højhed dronning Margrethe på hendes 50-årsfødselsdag. Et meget stort øjeblik, som Bo var ualmindeligt stolt af!

Ud over sin professionelle karriere var Bo en kærlig far og ægtemand. Han havde en fantastisk evne til at skabe glæde og begejstring omkring sig.

Han elskede at lege, om det var med Mærklin-tog, modelflybygning, fodbold i haven eller computerspil til langt ud på natten. Bo var altid parat til at deltage og skabe uforglemmelige minder for familie og venner.

Et særligt minde fra denne tid står tydeligt. Bo arrangerede en fodbold-tur til FC Køln for en hel IFS fodbold-årgang. Det var i den, tid Morten Olsen var træner i klubben, og klubben havde to danskere på holdet - Henrik Andersen og Bjarne Goldbæk.

Bo havde lært Morten Olsen at kende gennem landsholdets besøg i Ikast, og hele årgangen fik en minderig oplevelse.

Peder Bo Christensen efterlader sig kone Kirsten Vinding samt hans to sønner Anders Vinding Christensen og Søren Vinding Christensen. Han vil blive dybt savnet af alle, der kendte ham. Bo var en inspirerende skikkelse, der kæmpede mod uretfærdigheder og altid stod op for de svage. Hans rejselyst og virkelyst samt utraditionelle tilgang til livet vil leve videre i vores hjerter og sind.

Vi mindes Peder Bo Christensen med taknemmelighed og beundring for hans bidrag til samfundet og for den kærlighed og inspiration, han spredte omkring sig. Må hans sjæl hvile i fred.