Resultatet var godt - og vådt

Røde Kors i Kibæk måtte hente et specielt redskab, da pengene skulle tælles op: En hårtørrer

3. oktober 2021, 22.32

Julie Brogaard havde sine tre børn med ude at samle ind. Frederik og Ella Brogaard ses også ude i regnen, mens Nohr Brogaard har forskanset sig bag regnslaget. Foto: JØrn DEleuran

KIBÆK Man taler om kolde kontanter, men søndag var de mest våde, da Røde Kors holdt landsindsamling i byen - og i alle andre byer over hele Danmark.

Da indsamlerne vendte hjem til Alhuset med deres pengebøtter, var det ikke kun sedler og mønter, der var kommet gennem sprækken. Der var også vand.

- Vi måtte have fat i en hårtørrer, så vi kunne få tørret pengesedlerne, inden de blev talt op. Og mønterne tørrede vi med viskestykker, så de kunne komme i den mønttæller, som Y’s Mens Club engang fik af Nordea og derfor stiller til rådighed for os, når vi har indsamling, siger Jytte Christensen, der er indsamlingsleder i Røde Kors Åskov.

- Selv om indsamlerne kom pjaskvåde tilbage, så var stemningen god, siger Jytte Christensen.

På landsplan samlede de frivillige fra Røde Kors 15,5 millioner kroner ind, og i Åskov-området - Kibæk, Sdr. Felding, Skarrild og Karstoft - blev det til i alt 40.329 kroner og 50 øre.

- Sidste år samlede vi knap 35.000 kroner ind, så det var da dejligt, at vi oplevede den stigning, siger Jytte Christensen.

Målt over hele Danmark steg det indsamlede beløb med to millioner kroner. Pengene kommer især børn i Afghanistan, Syrien og andre af verdens brændpunkter til gode, men også danske børn fra familier, der ikke har mange penge, får glæde af medborgernes gavmildhed.

I Åskov-området var 52 indsamlere ude på 38 ruter. Enkelte ruter var ikke besat, men alligevel lykkedes det at forbedre resultatet.

Cirka 28.000 af de 40.000 kroner blev givet som kontanter, mens resten ikke skulle tørres: De blev overført med Mobilepay.

- Beløbet, der bliver givet via Mobilepay stiger hvert eneste år, kontaterer Jytte Christensen, som er »oven ud tilfreds med indsamlingen«.

Indlæser debat...