Hvorfor støtter Støjberg en regering, der vil forringe velfærden?

Udgivet:26. september 2022, 11.32

Læsetid:1 minut

Mogens Jensen. Foto: Steen Brogaard

Af Mogens Jensen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

1 år siden

TOPSKAT Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne vil gerne være et parti for folk, som de er flest. Det lyder ganske sympatisk, men hvorfor peger Støjberg så på en politisk retning, som tilgodeser de rigeste på bekostning af flertallet? De Konservative lægger op til at spare hele 17,8 milliarder kroner i den offentlige sektor, mens der loves topskattelettelser. Det vil få store konsekvenser, da besparelserne vil medføre cirka 39.000 færre offentligt ansatte i 2030. Det er svært at se, hvordan det ikke vil ramme de fleste danskere, også her i Vestjylland.

I Vestjylland alene vil De Konservatives politik nemlig medføre 2800 færre offentligt ansatte i 2030. Samtidig bliver der 1000 flere børn og 11.500 flere ældre over 70 år. Bare i Herning forsvinder 580 stillinger, mens antallet af børn og ældre stiger.

Hvordan skal det hænge sammen? Man kan som borger med rette forvente, at der er tid til omsorg og nærvær i daginstitutionerne. At der er ordentlig behandling, hvis man bliver syg. At der er er god og værdig ældrepleje. Det skal vi sikre. Tiden er ikke til at gamble med vores velfærdssamfund.

Derfor mener jeg, at Inger Støjberg skylder at forholde sig til, om hun virkelig kan støtte en blå regering, som sender topskattelettelser til de rigeste, mens folk som de er flest kan se frem til velfærdsforringelser. I Socialdemokratiet vil vi en anden vej. Vi skal udbygge vores velfærdssamfund, sikre at pengene følger med det stigende antal og børn og ældre samt løse de velfærdsudfordringer, som vi står over for.