Sæt ansigt på oldtiden

Man kan blive fotograferet til udstilling på Klosterlund Museum - uden at skulle ligne en fotomodel

15. marts 2021, 11.52

Klosterlund Museum efterlyser modeller til en udstilling om at sætte ansigt på oldtiden. Foto: PR-foto

ENGESVANG Som en vigtig del af en ny udstilling på Klosterlund Museum skal en række portrætfotografier drage publikum ind i de fortidige personers verden og skabe oplevelsen af, at de var autentiske levende mennesker som os.

Den kommende udstilling skal fortælle historien om den midtjyske oldtid ud fra en række personlige historier, oplyser en pressemeddelelse. Her vil publikum møde karakterer som »Nybyggeren fra Snejbjerg«, »De forfængelige fra Aulum«, »Fyrsten fra Tjørring«, og »Husfruen fra Ejstrupholm« - for blot at nævne nogle få.

Med udstillingen vil museet gerne pege på nogle af de genkendelige og almenmenneskelige sider af livet i fortiden. Også dengang var menneskelivet fuld af frustration, forfængelighed, hjemlængsel, glæde, stolthed og meget mere. Nogle var magtfulde og toneangivende, andre forsøgte bare at følge strømmen.

- Ved at lade nulevende midtjyder være billedet på deres fortidige medmennesker vil vi gerne fremhæve en kobling mellem fortid og nutid; en kobling, som opstår, når man lader følelserne og den personlige historie være bindeleddet, siger museumsinspektør Julie Lolk, der er tovholder på udstillingen.

Projektet udvikles i fællesskab af en større gruppe af arkæologer, formidlingsmedarbejdere og frivillige.

Alle portrætter vil blive taget af museets husfotograf, Maja Theodoraki, som er uddannet kunstfotograf fra Camberwell College of Arts i London.

Er man interesseret i at blive fotograferet til Klosterlund Museums nye udstilling, skal man skrive direkte til Maja Theodoraki via Museum Midtjyllands hjemmeside senest 9. april og i mailen vedhæfte et snapshot af sig selv.

Museet har brug for personer i aldersgruppen 18-90 år og af alle køn.

- Vi vil blive så utroligt glade for din hjælp til at få sat ansigt på oldtidens fortællinger. Ud over at du er med til at skabe en spændende udstilling, som mange vil få glæde af, får du også et professionelt og anderledes portrætfoto med hjem - helt gratis, siger museumsinspektøren i pressemeddelelsen.

Indlæser debat...