Venstre vil fremtidssikre velfærd og arbejdspladser

Et udgiftsstop i det offentlige vil sikre arbejdspladser, skriver Venstres gruppeformand i dette læserbrev fra Herning Folkeblad

Udgivet:03. juli 2013, 12.42

Læsetid:1 minut

Flemming Hansen (arkiv).

Kristian Jensen Ydertoften 18, Lind, formand for Venstres folketingsgruppe

Arbejdspladser flytter fortsat ud af landet, konkurrenceevnen halter og væksten er ikke til at få øje på. Danmark befinder sig i en alvorlig situation, og den udvikling skal vendes. I stedet for at forholde sig til de store udfordringer, Danmark kæmper med, bruger regeringen tiden på at efterlyse svar fra Venstre. Tankevækkende. Men svar leverer vi gerne. For i modsætning til regeringen har Venstre en plan.

Venstre ønsker et offentligt udgiftsstop. Det skal sikre, at der bliver råd til at sænke skatter og afgifter for de virksomheder, der sikrer danske arbejdspladser og dermed den danske velfærd. Lige nu er det vigtigere at sikre danske arbejdspladser end at sikre, at verdens største offentlige sektor bliver endnu større. Hvis vi skal sikre velfærden på lang sigt, er det vigtigt, at vi sikrer arbejdspladserne både nu og i fremtiden. Det gøres bedst ved at skabe bedre konkurrenceevne for virksomhederne.

Nulvækst i det offentlige forbrug betyder, at udgifterne løbende stiger i takt med pris- og lønudviklingen men heller ikke mere. Det vil sige, at den offentlige sektor har de samme penge til rådighed, som den har i dag. Dermed er det også muligt at fastholde det samme antal ansatte og købe de samme ydelser. Men budgetterne skal ikke stige automatisk hvert år, og skatteborgernes penge skal bruges bedst muligt.

Det er nødvendigt med et udgiftsstop i det offentlige forbrug, så vi kan lette erhvervslivets byrder og gøre det attraktivt at drive virksomhed i Danmark. På den måde kan vi skabe og bevare de arbejdspladser i Danmark, som er forudsætningen for velfærd.