Ny ishockey-fest venter: VM i 2025 spilles i Jyske Bank Boxen

Jyske Bank Boxen i Herning bliver det danske spillested, når Danmark og Sverige er VM-værter i 2025

17. juni 2021, 14.17

Jyske Bank Boxen var i 2018 en fantastisk ramme om Danmarks kampe ved VM i ishockey. I 2025 skal der igen spilles VM i multiarenaen. Foto: Flemming Hansen

ISHOCKEY I maj 2018 var der fest i Herning, da Jyske Bank Boxen lagde is til en ene pulje ved A-VM samtidig med, at sommeren indtog Danmark.

I maj 2025 er der lagt op til en gentagelse. I hvert fald står det nu fast, at den herningensiske multihal er valgt som vært for den ene af de to VM-puljer. Den anden pulje skal spilles i Sverige, fordi Danmark og Sverige i fællesskab står for at arrangere det store mesterskab.

SE OGSÅ:
Galleri: Nyt ishockey-VM på vej vækker forrygende minder - husker du maj 2018?
+Abonnement

Herning Kommune og Jyske Bank Boxen er igen blevet udpeget som dansk vært for verdensmesterskabet i ishockey. Alle kampe i den ene pulje og to kvartfinaler skal således spilles i Herning. Den anden pulje og slutkampene spilles i den svenske værtsby Stockholm.

Otte hold - herunder Danmark - kommer til at spille gruppespil i Jyske Bank Boxen, og Herning Kommune bliver centrum for de danske VM-festligheder.

- Vi er utroligt stolte over at være værter for endnu et A-VM i ishockey, og vores mål er at gøre begivenheden til en kæmpe succes - ligesom ved verdensmesterskabet i Herning Kommune i 2018, hvor hele byen holdt et brag af en ishockeyfest. I vores område er der en stærk ishockeykultur, og byen bakker op om ishockeysporten og -traditionerne. Det er fantastisk, at Boxen igen bliver det danske ishockeylandsholds hjemmebane, siger borgmester Lars Krarup fra Herning Kommune i en pressemeddelelse.

- I 2018 fik vi stor ros af mange af de udenlandske besøgende. Og Herning er den perfekte værtsby at invitere ishockeyfans fra hele verden til. Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet her i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på, tilføjer borgmesteren.

Også Dansk Ishockey Union ser frem til endnu et VM med hjemmebane i Herning.

- Siden vores VM-værtskab blev offentliggjort tilbage i 2019, har Herning Kommune - med borgmester Lars Krarup som en formidabel indpisker - og aktørerne i det midtjyske været særdeles aktive og opsøgende i bestræbelserne på at blive Danmarks hjemmebane i 2025, siger Henrik Bach Nielsen, der er formand for Danmarks Ishockey Union, i pressemeddelelsen.

Stor opbakning

Herning Kommune har en målsætning om at være vært for én kæmpe sportsbegivenhed hvert år. Og i 2025 bliver det altså en gigantisk én af slagsen. Både tilskuere, ledere og frivillige ser med stor glæde tilbage på de dejlige stunder fra 2018, hvor Herning også var værtsby for VM i ishockey. Det var en af de største sportsbegivenheder nogensinde på dansk jord. Og ifølge Herning Kommune bliver VM-braget i 2025 endnu et svendestykke af en folkefest.

- Vi håber at kunne genskabe noget af den "Hygge-Hockey-Herning" stemning, som i maj 2018 blev skabt mellem danske og internationale tilskuere og byens egne indbyggere. Mange gjorde også en indsats som frivillig og bidrog på den måde til, at alle fik en god oplevelse. Vi arbejder allerede nu for, at noget lignende sker i 2025, siger Elo Christensen, der er sport event manager i Herning Kommune.

Da ishockeyfeberen ramte Herning Kommune i 2018, tiltrak begivenheden samtidig et enormt antal gæster og turister til området. Hele Midtjylland mærkede omsætning fra kæmpeeventen, som ifølge en undersøgelse gav 312 millioner kroner i turismeomsætning fordelt i hele Midtjylland.

- VM i ishockey er skoleeksemplet på en event, vi gerne vil have. En flerdages event, hvor vi samtidig kan arrangere en masse ved siden af. Det bliver en fest for alle borgerne i byen, og det er et vigtigt parameter, siger Elo Christensen.

Indlæser debat...