Sådan blev læge i Sunds involveret i Haderup-praksis

Sådan blev Lægerne i Sunds involveret i oprettelsen af en satellitpraksis i Haderup

25. juni 2018, 19.41

Jens Christian Jensen og Dorthe Hagensen i venteværelset hos Lægerne i Sunds. Foto: Henrik Ole Jensen

haderup-sunds Hvordan bliver en praktiserende læge i Sunds involveret i oprettelsen af en satellitpraksis i Haderup?

Det er et af de første spørgsmål, der bliver stillet, da Herning Folkeblad møder læge Dorthe Hagensen, som siden årsskiftet har drevet Lægerne i Sunds, og Jens Christian Jensen, som skal stå i spidsen for den nye satellitpraksis i Haderup.

Det viser sig, at de to lægers bekendtskab går langt tilbage.

Jens Christian Jensen har tidligere været praktiserende læge i Haderup, og Dorthe Hagensen var hans første uddannelseslæge.

Det var i begyndelsen af 1990'erne, og Dorthe Hagensen var altså for længst rykket videre, da klinikken i Haderup i 2008 lukkede.

- På grund af samarbejdsvanskeligheder, siger Jens Christian Jensen om klinikken, som dengang bestod af tre læger og havde omkring 3800 patienter fra et stort opland rundt om Haderup.

10 år senere opstod muligheden så for at få etableret en satellitpraksis i byen. Sundheds- og Ældreministeriet oprettede en »Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse«, og så manglede der bare en ansøger. Jens Christian Jensen kontaktede sin tidligere kollega Dorthe Hagensen, som i januar overtog det tidligere Falck Lægehus i Sunds og oprettede Lægerne i Sunds.

Dorthe Hagensen var altså midt i opstarten af et nyt lægehus, da Jens Christian Jensen ringede, men alligevel sagde hun ja.

- Han spørger, om jeg vil være med, og fordi det er ham, så siger jeg ja. Det handler om tillid. Jeg ved med ham, at når der bliver sagt a, så bliver der også sagt b, siger Dorthe Hagensen.

Jens Christian Jensen blev boende i Haderup, efter at lægepraksissen lukkede, og han har i mellemtiden haft længere vikariater hos forskellige læger. Han var egentlig på vej på pension, men da muligheden for igen at blive praktiserende læge i Haderup opstod, slog han til.

Ansøgningen blev sendt, og i starten af maj kom svaret så, at der var blevet bevilliget 300.000 kroner til etableringen af en satellitpraksis i Haderup.

God opbakning...