Video: Eriksen får en særlig hilsen fra Vildbjerg

Plænefolk fra hele landet er på kursus i Vildbjerg i dag, og det har kastet frø af sig til en særlig hyldest, hvor U15-landsholdet også indgår

15. juni 2021, 10.41

Normalt er der ikke tal og bogstaver på en fodboldbane, men særlige begivenheder kalder på særlige initiativer, og det har de taget i Vildbjerg. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Når 50 såkaldte groundsmen - det er fagfolk inden for fodboldbane-pleje - er på kursus i Vildbjerg tirsdag, så står der »DLF« på banen i det område, hvor maskiner og undervisere bliver linet op. DLF er det firma, der leverer frø til fodboldstadions over hele verden, og Karsten Paaske, som er chef for plænepasserne ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, syntes, det var passende, at opstribnings-robotten »Laurids« lige skrev en hilsen.

I nat fik han så en anden idé, som breder sig over et større område i et målfelt lidt længere væk. »Christian Eriksen« står der med store, hvide, lidt kantede blokbogstaver, og så nummeret »10«.

Landsholdssamling

- Jeg synes, det kunne være en fin hyldest til Christian Eriksen, samtidig med, at vi kan vise de andre groundsmen, at vi kan lave noget sjov. Så nu er Christian Eriksen på banen igen her i Vildbjerg, siger Karsten Paaske.

U15-landsholdet træner i Vildbjerg i dag, tirsdag, og da de hørte om initiativet, ville de gerne være med på et foto.

- I forbindelse med, at vi skal have kursus for groundsmen, er der i forvejen en drone her, og så kan dronen tage et foto med spillerne og sende det som en hilsen til Christian Eriksen, siger Karsten Paaske.

45 minutter

På danske fodboldbaner er der normalt ikke bogstaver og tal. Det hører amerikansk fodbold til, men opstribningsrobotten »Laurids« kan snildt klare det.

- Det tog 45 minutter inklusive programmering, siger Bjarne Løgager Holst-Pedersen, som også er groundsman.

Christian Eriksen og hans spillernummer vil være på banen i Vildbjerg de næste cirka 14 dage.

Det er et stort arbejde at passe professionelle boldbaner. Her ses groundmen og hjælpere ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Fra venstre Steffen Brendstrup Jespersen, Morten Laurids Sylvestersen - der har lagt navn til opstribningsrobotten - Karsten Paaske og Bjarne Løgager Holst-Pedersen. Foto: Henrik Lind Jørgensen
De næste 14 dage vil Christian Eriksen være på banen i Vildbjerg. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Indlæser debat...