Så er det nok med mediemagtens tyranni

17. november 2020, 13.39

Foto: Adobe Stock Photo

FEJL For kort tid siden oplevede vi, hvordan danske mediers blodtørstige sensationshunger trak tæppet væk under Frank Jensen, Københavns kompetente og dygtige overborgmester og Socialdemokraternes næstformand.

Frank Jensen sagde det jo selv.

Han var træt, træt.

Ikke af jobbet, men af al det han skulle stå model til ved siden af.

Næste offer er allerede udpeget. Nu er det den anden af Socialdemokratiets næstformænd, fødevareministeren, der lige kunne fanges i en fodfejl og ikke fik eftertjekket sin jurist i ministeriet om ordlyden i lov om dyrehold.

Det samme gælder i øvrigt statsministeren.

Pludselig er de der alle sammen; Besserwisserne, Redder, Gertsen, Løhde Lauridsen, Ellermann, Ny Borgerlige, Blixt - alle lugter de blod.

Det er jo ikke statsminister Mette Frederiksen, der har lukket minkbranchen, det er coronavirus, der smitter frem og tilbage mellem mink og mennesker og angriber corona-vacciners virkeevne.

Den risiko kan vel ingen ansvarlig statsleder sidde overhørig - jo måske kunne Donald Trump få vendt situationen til egen fordel.

Men Mette var ikke i tvivl, når hun kendte risikoen for ikke alene den danske folkesundhed, men også hele verdenssundheden. Nu har nogle så fundet et hår i suppen, og nu tæsker man løs. Jeg mangler ærlige svar fra alle partilederne om, hvordan de ville have reageret, hvis de havde samme viden, som Mette og Mogens og Magnus sad med i sidste uge.

Alle lugter blod, medierne lugter blod, og de fede overskrifter forfattes. Blixt efterspørger samme restriktioner på Københavns vestegn, som i Nordjylland. Nu er det, jeg spørger, om der er en voksen, der lige ved, hvor mange mink der nu er på Københavns vestegn.

Kære Mette, Mogens og Magnus: Jeg beder jer holde humøret og fanen højt og ikke bøje nakken på grund af dette mediemagtens tyranni. Her tæller hverken rimelighed eller logik, men kun vi andres respekt for jer og så lige tallet 90, når der stemmes.