Det er gratis, og alle kan være med: Bording er klar til Lokaldysten onsdag aften

Alle opfordres til at komme og være med, når Bording og omegn samles i en dyst om at blive kommunes mest aktive lokalsamfund

Udgivet:07. september 2021, 13.03

Læsetid:1 minut

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025, lyder det i en national målsætning, og et af mange skridt i den retning er at kåre de mest aktive lokalsamfund rundt om i kommunerne. Det sker gennem konkurrencen Lokaldysten, som for første gang afvikles i Ikast-Brande Kommune og har deltagelse af Blåhøj, Nørre Snede, Gludsted, Tulstrup og Bording. I sidstnævnte by er Bording Løbeklub, Bording Cykel Motion og Bording Lokalråd derfor gået sammen om at invitere alle til et gratis arrangement ved Væksthuset om aftenen onsdag 8. september. Foto: Henrik Ole Jensen

BORDING Onsdag aften kan man trække i træningstøjet og hjælpe med at sikre Bording en sejr i Lokaldysten.

Det foregår ved Væksthuset, og dysten handler om at blive kåret som kommunes mest aktive lokalsamfund.

Arrangementet er en del af en større målsætning om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025.

En aftale, der går under navnet »Bevæg dig for Livet«, og som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI.

Det er i år første gang, Lokaldysten holdes i Ikast-Brande Kommune.

Følgende byer og landsbyer deltager: Bording, Blåhøj, Nørre Snede, Gludsted og Tulstrup.

Præmie til byen

Reglerne er enkle: Det lokalsamfund, som er mest aktivt og tilbagelægger flest kilometer pr. indbygger, vinder dysten mod de andre lokalsamfund i kommunen.

Der er præmier til alle lokalsamfund, som deltager i dysten. Vinderen kåres sidst på året.

Men det handler ikke kun om at få pulsen op. Det handler også om fællesskab, bevægelse, lokalt sammenhold og gode oplevelser for alle, lyder budskabet fra de lokale arrangører, som er Bording Løbeklub, Bording Cykel Motion og Bording Lokalråd.

Gratis og åbent for alle

Alle kan være med til Lokaldysten - også dem i klapvogn eller kørestol, og alle kilometer tæller, uanset om man går løber eller cykler på de dertil markerede og korte ruter.

Det er gratis at være med, og der er ingen tilmelding. Man kan komme og gå, når man vil i løbet af de to timer, arrangementet omkring Væksthuset varer.