VM i brydning: OL-kvalificeret herningenser får bronzekamp

Fredrik Bjerrehuus, som tidligere søndag kvalificerede sig til OL i Tokyo, var chanceløs i sin VM-semifinale og kan nu se frem til en bronzekamp i morgen mandag

16. september 2019, 07.40

Fredrik Bjerrehuus er klar til sin karrieres første medaljekamp ved et VM for seniorer. Foto: Danmarks Brydeforbund (Arkiv)

BRYDNING En fantastisk dag for Frederik Bjerrehuus og Herning Brydeklub fik en lunken afslutning.

Den 29-årige herningenser har søndagen igennem leveret suveræn brydning og kæmpet sig i semifinalen ved VM i Kasakhstan - og dermed kvalificeret sig til OL i Tokyo næste år. Men i semifinalen mødte Fredrik Bjerrehuus sin overmand.

Russiske Artem Surkov er regerende verdensmester, og han viste hvorfor i semifinalen mod herningenseren. Efter et jævnbyrdigt første minut tog russeren styringen og landede matchens første point, da han skubbede Bjerrehuus ud af madrassen. Den danske lejr tog en challenge, men den blev afvist, og russeren fortsatte sin dominans.

Ved stillingen 5-0 i anden periode sluttede drømmedagen for Fredrik Bjerrehuus, da Artem Surkov satte et godt greb ind og faldbesejrede sin danske modstander.

Fredrik Bjerrehuus kan nu se frem til en bronzekamp mandag eftermiddag dansk tid. OL-billetten er dog i hus for herningenseren.

Læs mere om herningenserens vej til semifinalen og OL-billetten lige her.