112

Halvanden meter store flammer stod ud ad vinduerne i Herning-villa: Familien har mistet alt

En villa på Hesseløvej i Herning udbrændte natten til søndag helt og aldeles, mens familien var på ferie

Udgivet:22. maj 2023, 09.52

Læsetid:2 minutter

En villa på Hesseløvej i Herning udbrændte natten til søndag fuldstændig. Foto: Brand & Redning Midtvest

Martin Hove Thomsen
Journalist
Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker primært sundhedsområdet, men jeg skriver om det meste. Har du et tip til en god historie, eller går du og undrer dig over noget, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.
Se flere artikler af Martin Hove Thomsen

HERNING Natten til søndag brød der brand i en villa på Hesseløvej. Brandvæsenet fik meldingen klokken 01.07, da nogle naboer vågnede ved et brag og kunne konstatere, at der var flammer inde i stuen i nabohuset.

Da brandfolkene få minutter senere kom frem, var huset fuldstændig overtændt, fortæller indsatsleder Peter Kristensen fra Brand & Redning Midtvest.

Der er ikke så meget som ét beboeligt værelse tilbage i ejendommen, oplyser indsatslederen fra Brand & Redning Midtvest. Foto: Brand & Redning Midtvest

- Hele huset er nedbrændt. Familien har mistet alt. De var på ferie, og det er heldigvis en god ting, konstaterer indsatslederen.

- Det er barskt

Da han og det øvrige mandskab kom frem, stod der halvanden meter store flammer ud af villaens vinduer.

- Vi kunne se, at garagen var tom, og vi tjekkede med det samme, at der ikke var nogen hjemme. Men hvis der havde været nogle i huset, var det umuligt for os at komme frem til dem, siger Peter Kristensen og tilføjer:

- Branden udviklede sig hurtigt. Da vi ankom, brændte 80 procent af huset. Det var voldsomt. Og det er helt og aldeles udbrændt. Det er barskt.

Indsatslederen fortæller, at politiets brandteknikere skal undersøge branden.

Familien var heldigvis ikke hjemme, mens deres hjem stod i flammer. Foto: Brand & Redning Midtvest

- Det er ikke mistænkeligt, men det er underligt, at der går ild i et hus, hvor der ikke er nogen hjemme. Det sker nogle gange. Og det må politiet så finde ud af, siger han.

Tidligt søndag morgen kort efter klokken 06 kunne politiet sætte politiafspærring op rundt om den udbrændte villa, mens brandfolkene atter måtte i aktion ved 9-tiden søndag formiddag.

- Når politiets efterforskere skal ind over, vil de gerne, at vi slukker branden så skånsomt som muligt, og så er der en risiko for, at det blusser op igen. Så vi brugte et par timer på efterslukningen søndag formiddag, siger indsatslederen.

Læs også
Nabo opdagede brand: Føler sig utryg efter den voldsomme oplevelse Nabo opdagede brand: Føler sig utryg efter den voldsomme oplevelse
Læs også
Nabo opdagede brand: Føler sig utryg efter den voldsomme oplevelse
Brandfolkene brugte det meste af natten på at slukke branden. Foto: Brand & Redning Midtvest
Foto: Brand & Redning Midtvest