Patienten skal være i fokus

Udgivet:21. maj 2022, 10.49

Læsetid:1 minut

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Privatfoto

Af Karl Højhus jeppesen. Elme Alle 3C Kibæk

SUNDHED En analyse har vist, at skandalerne om amputationer og den karkirurgiske behandling af patienter på hospitalerne i Region Midtjylland muligvis har kostet liv, og at godt 47 patienter om året måske har fået foretaget unødvendige amputationer.

Som politiker og ansat i sundhedsvæsenet må vi aldrig glemme, hvem vi er her for. Vi eksisterer udelukkende for patientens skyld. De mennesker, der har brug for hjælp, skal kunne regne med, at de altid får den bedste behandling.

Men forpligtelsen rækker meget længere end det. At sætte patienten først betyder, at vi bekymrer os om, hvordan det føles at være patient. Vi skal tænke patientens værdighed ind i det ofte hårde forløb, som det enkelte menneske og familien går gennem, når man kommer i kontakt med sygehus- og sundhedsvæsenet.

Undersøgelser har vist, at Region Midtjyllands kapacitet til at behandle patienter med aktuelle og relevante sygdomme er for lav. Det kan derfor ikke udelukkes, at den lave kapacitet har ført til amputationer, der kunne være undgået eller udskudt, hvis patienterne var behandlet forebyggende tidligere i deres sygdomsforløb.

Når det gælder fremtiden, er det meget vigtigt, at patienten er i fokus, når det gælder patientsikkerhed og patientforløb.

Indlæser debat