DET ER DIT VALG - KV21

Samarbejde og fællesskab

22. oktober 2021, 11.36

Peter Søgaard. Foto: PR-foto

POLITIK Der er nu mindre end en måned til Kommunalvalg 2021, og som konservativ kandidat glæder jeg mig over det samarbejde og fællesskab, der præger vores kandidatgruppe.

Vi har samarbejdet om udarbejdelse af valgprogram, valgbutikker, valgvideoer og diverse aktiviteter rundt om i kommunen. Desuden er den verserende debat overvejende positiv og konstruktiv - såvel i de trykte som i de digitale medier.

Vi er i den konservative kandidatgruppe optaget af, at lokalpolitik skal forankres i stor grad af åbenhed og samarbejde i og på tværs af partier og at borgerne inddrages inden vigtige beslutninger træffes. I min optik tror jeg på, at alle byrådspolitikere vil gøre deres ypperste for skabe de bedst mulige rammer for borgerne uanset hvilket parti, man er medlem af.

Der er naturligvis nogle grundlæggende forskelle på, hvilke værdier, de forskellige partier står på.

Gennem snart mange år har en af de konservative værdier, eller slogans om man vil, været »Mennesket først«, og det gælder naturligvis stadig. Lidt udvidet vil jeg bringe fællesskabet ind i ligningen og i stedet sætte »Familier og fællesskaber først«.

Det skal derfor, lidt bredt set, være attraktivt for familier at bo og bosætte sig i vores kommune. Det kræver attraktive bomuligheder, spændende forenings- og kulturtilbud, velfungerende institutioner og folkeskoler, gode uddannelsesmuligheder, værdige forhold for ældre osv. Kigger man på Ikast-Brande Kommune i forhold til ovennævnte, kan der sættes mange flueben, og det er jo dejligt. Det vigtige er, at vi ikke blot skal fastholde det eksisterende niveau, men videreudvikle det og gøre det endnu mere attraktivt at være borger i Ikast-Brande Kommune.

I det vedtagne budget for 2021-2024 kan man se, at der ikke er udsigt til øgede skatteindtægter, hvilket også betyder, at det samlede driftsbudget skal holde og ikke kan udvides de næste fire år. Det kommende byråd får derfor en særdeles vigtig opgave i ikke blot at drifte kommunen, men også at udvikle den ved blandt andet at bidrage til gode rammer for øgede skatteindtægter. En opgave, der kræver høj grad af kreativitet og samarbejde på tværs af partier i det nye byråd.

Alle kandidater og vælgere ønskes et fremragende kommunalvalg 16. november.

Indlæser debat