Pavestolt: Topkarakterer på stribe til Hospitalsenheden Vest

Sygeplejefaglig direktør er pavestolt over, at patienterne kvitterer for overskud og engagement

21. februar 2020, 10.06

Dagens Medicin har igen kåret Danmarks bedste hospitaler, afdelinger og specialer - og igen er der flotte placeringer til Hospitalsenheden Vest. Foto: Søren Braad Andersen

HERNING Hele seks førstepladser i behandlingskvalitet og Danmarks mest tilfredse patienter. Det er, hvad Hospitalsenheden Vest opnår i undersøgelsen af Danmarks bedste hospitaler, afdelinger og specialer, som sundhedsmediet Dagens Medicin publicerer hvert år. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

- Målet er ganske vist ikke at få en førsteplads i Dagens Medicin, men det flotte resultat er en kærkommen lejlighed til at minde hinanden om, at den vedholdende og systematiske indsats med at holde styr på data i klinikken i hverdagen, gør en mærkbar forskel. Det kan kun være til gavn for patienterne, når vi lykkes med det, siger sygeplejefaglige direktør Ida Götke

- Og så er jeg pavestolt af, at patienterne kvitterer for, at de oplever at mødet med os er helt i top. Det vidner om et overskud og et engagement hos personalet, hvor blikket på patienten har første prioritet, selvom der kan være travlt også med forberedelserne af den forestående flytning til Gødstrup.

Marginaler i toppen

De seks førstepladser går til:

Prostatakræft (femte år i træk) - Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro

Palliation - lindrende behandling af livstruende sygdomme (andet år i træk) - Onkologisk Afdeling i Herning

Apopleksi (akutte blodpropper og blødninger i hjernen og tidligere nummer et) - Neurologi og Ergo-Fysioterapi i Holstebro

Lymfom (lymfekræft) - Hæmatologisk afsnit, Medicinsk Afdeling i Holstebro

Myelomatose - Hæmatologisk afsnit, Medicinsk Afdeling i Holstebro

Fødsler (femte år i træk) - Herning og Holstebro

Alle de nævnte specialer har flere år i træk eller tidligere været landets bedste målt på behandlingskvalitet.

- Det er udtryk for en stærk forbedringskultur, hvor vedholdenhed og systematik i kvalitetsarbejdet er det helt centrale omdrejningspunkt, lyder det fra den sygeplejefaglige direktør.

Desuden viser opgørelsen fra Dagens Medicin, at det fortsat er marginaler, der adskiller toppen, og at der også er gode placeringer til andre lokale afdelinger og specialer. Hospitalsenheden Vest er vurderet i forhold til 36 områder og er placeret som nr. fire i kategorien mellemstore hospitaler mod en placering som nr. seks i 2018 og nr. ni i 2017.

Kåringen af Danmarks bedste hospital (DBH) er baseret på en vurdering af behandlingskvaliteten fra de seneste årsrapporter samt patienttilfredshed og det faglige omdømme. Landets hospitaler inddeles i tre kategorier: Store, mellemstore og mindre hospitaler, hvor det bedste hospital i hver kategori, kan kalde sig Danmarks Bedste Hospital 2019.