Triumf for FCM: Nedlagde schweiziske mestre og er sikret europæisk gruppespil

FC Midtjylland slog de schweiziske mestre fra BSC Young Boys med 3-0 efter en forrygende anden halvleg og er nu sikret europæisk fodbold resten af efteråret. Genoplev kampen her i vores liveblog

16. september 2020, 19.30

Pione Sisto serverede et gyldent oplæg, som gav Awer Mabil en friløber til 3-0. Foto: Tom Laursen

FODBOLD For anden gang i klubbens historie skal FC Midtjylland deltage i et europæisk gruppespil.

Det ligger fast efter, at de danske mestre onsdag aften vandt hele 3-0 over BSC Young Boys fra Schweiz i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.

Sejren sikrer nemlig FCM en plads i fjerde og sidste kvalifikationsrunde til Europas fornemmeste klubturnering, Champions League. Dér venter et møde med de tjekkiske mestre, Slavia Prag, over to opgør om en plads i Champions League-gruppespillet. Og taberen af det møde er vel at mærke sikret en plads i Europa League-gruppespillet.

Første opgør mod Slavia Prag spilles på tirsdag i Tjekkiet.

Læs mere:
Se karaktererne: Central trio ramte tårnhøjt niveau

To forskellige halvlege

I de første 45 minutter af aftenens kamp mod Young Boys var der ikke meget, der tydede på midtjysk jubel.

Det schweiziske mesterhold imponerede med både fysik, fart, boldsikkerhed og til tider godt presspil, hvor de turde stå højt med bagkæden.

FCM skabte bekymrende lidt i første halvleg, men kunne alligevel være kommet i front. Efter en halv time satte Christopher Martins nemlig armen på et skud fra Frank Onyeka. Den slags giver ofte straffespark i disse år, og Young Boys-spilleren havde i hvert fald tid til at fjerne sin arm, inden bolden kom. Skuddet blev nemlig fyret af sted fra distancen.

Efter pausen skiftede kampen hurtigt karakter - og nok også fordi FCM scorede så hurtigt. Bare seks minutter efter pausen sendte Anders Dreyer et frispark i feltet. Erik Sviatchenko snittede bolden, inden den ramte schweizernes venstreback, Jordan Lefort, og gik i nettet til 1-0.

Anders Dreyer øgede til 2-0 efter en god times tid. Et midtjysk mønsterangreb endte med et indlæg fra velspillende Paulinho. Det tog overliggeren og faldt ned i feltet, hvor Sory Kaba lagde bolden til rette for Dreyer. 2-0.

Læs mere:
Tre ting vi lærte af FCM’s sejr: Europæisk klasse, lysende profiler og stramme regler
+Abonnement

Forrygende Sisto-assist

Seks minutter før tid cementerede Awer Mabil sejren efter blændende forarbejde af indskiftede Pione Sisto. Mabil tog et godt løb i dybden, og Sisto serverede en præcis bold for australieren, der fik en friløber. Mabil missede i første omgang på den schweiziske målmand, men han udnyttede returen til 3-0.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i vores levende liveblog: