112

Travl knallertkører må slippe 14.000 kroner

31-årig fik stor bøde for at køre for stærkt

13. april 2021, 13.10

Foto: Colourbox

IKAST Hastværk er som bekendt lastværk - og kan samtidig være en dyr fornøjelse.

Den højst tilladte hastighed for en lille knallert er 30 kilometer i timen, men en 31-årig mand ville gerne noget hurtigere frem i tilværelsen, og det kom til at koste ham 14.000 kroner.

Det var i hvert faldt den bøde, som Retten i Herning idømte ham, da han stod til regnskab for tre alt for hurtige kørsler.

Den første kørsel fandt sted 5. august sidste år, da den 31-årige ved middagstid kom fræsende gennem Bygaden i Isenvad. Uheldigvis fik en politipatrulje øje på ham. Han blev standset, og knallerten kom op på et rullefelt, hvor topfarten blev registreret til 58 kilometer i timen.

Knallertkøreren fik besked på at få gjort knallerten lovlig, men det glemte han åbenbart alt om, for 31. august var den gal igen. Her kom han ved middagstid kørende ad Hjortsvangen i Give på sin lille knallert, og denne gang blev hastigheden målt til imponerende 65 kilometer i timen.

Påvirket af narko

Atter modtog den 31-årige alvorlige formaninger om at få gjort knallerten lovlig og ændre de konstruktive fartforbedringer, men atter valgte han at overhøre politiets henstillinger.

9. oktober hen under aften var han således uheldig atter at møde politiet, da han kørte på sin knallert ad Bordingvej i Ikast.

Denne gang blev hastigheden målt til 56 kilometer i timen, og sagen blev yderligere skærpet, da betjentene også sigtede ham for at køre narkokørsel. Det blev således påvist, at han havde indtaget lsd, inden han satte sig på knallerten og vred farthåndtaget i bund.

De tre for hurtige kørsler samt den ene narkokørsel blev af Retten i Herning takseret til en bøde på 14.000 kroner.