Nyt udlån: FCM sender atter bulgarer til Portugal

Bozhidar Kraev udlejes til bundklubben FC Famalicão for resten af sæsonen

11. januar 2021, 19.09

FCM’s bulgarske islæt, Bozhidar Kraev, tager endnu en tørn som lejesvend i portugisisk fodbold. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjyllands bulgarske landsholdsspiller, Bozhidar Kraev, tager endnu en tørn som lejesvend. Og endnu en gang drager den 23-årige offensivspiller til Portugal.

Således har de danske mestre mandag aften bekræftet, at Kraev for resten af indeværende sæson udlånes til den portugisiske ligaklub, FC Famalicão, som er nederst i Portugals bedste række, Liga NOS.

I sæsonen 2019/20 var bulgareren - med succes - udlejet til Gil Vicente i samme liga, hvor det blev til ni mål i 38 kampe, men Bozhidar Kraev har endnu ikke fået sit endelige gennembrud hos »ulvene« i det midtjyske.

Forventningerne var ellers markante, da FC Midtjylland i sommeren 2017 for angiveligt 3,7 millioner kroner købte Kraev hos Levski Sofia. Siden er det blevet til 53 kampe og seks mål i FCM-trøjen, men bulgareren - der har spillet 22 A-landskampe og scoret tre mål for sit hjemland - sendes altså nu atter uden for Danmarks fodboldgrænse.

Læs også
FCM-direktør er imponeret af Kraev: Skarp bulgarer vender tilbage
+Abonnement

Ifølge FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, sker udlejningen på baggrund af den store konkurrence om spilleminutterne på det danske mesterhold.

- Konkurrencen i truppen er benhård, og Kraev fortjener at spille mere. Nu kommer han til et godt miljø i den portugisiske liga, hvor han tidligere har bevist sig som en profil, forklarer Svend Graversen og uddyber:

- Kraevs udvikling i de seneste år har været rigtig stor. Han er jo bulgarsk A-landsholdsspiller og et alsidigt offensivt kort. Derfor tror og håber vi selvfølgelig på, at den udvikling fortsætter, lyder det fra sportschefen.

Bozhidar Kraevs kontrakt med FC Midtjylland løber til 30. juni 2022.